Diversos municipis garrotxins dediquen el cap de setmana a recordar l’U d’octubre de 2017

Diversos municipis de la comarca de la Garrotxa han dedicat el cap de setmana a organitzar activitats per recordar la jornada de l’u d’octubre de 2017. Hem anat fins a Les Preses, Mieres i Riudaura, on s’hi han organitzat des de projeccions de documentals, a sopars i molt més.

Diversos municipis de la Garrotxa han dedicat el cap de setmana a rememorar el Referèndum de l’1 d’octubre.

A Mieres, el dissabte, van celebrar un sopar i es van quedar a dormir a l’escola del poble, centre de votacions durant aquella jornada. L’acte era promogut pels mateixos veïns i hi van assistir desenes de persones.

 Enric Domènech, alcalde de Mieres:”Els veïns ens hem agrupat per fer diferents actes durant tot el cap de setmana i recordar, una mica, l’estada en el col·legi ara fa un any.”

A Mieres també s’hi va fer una mostra de fotografies d’aquell dia, a més de la pintada d’un mural al pati de l’escola i una arrossada.

A Les Preses, avui diumenge, s’ha celebrat la projecció del documental ‘1 d’octubre’ i un altre dels mateixos veïns amb fotografies d’aquell dia. Un centenar de persones  s’han aplegat al centre cultural presenc per reviure les emocions viscudes ara fa justament un any.

INSERT: Lluís Danés, Associació de veïns de Les Preses:”Està basat en un recull de fotografies i vídeos de com es va viure el dia u d’octubre a Les Preses i Bosc de Tosca.”

D’altra banda, a la plaça 1 d’octubre, situat davant l’escola la Bòvila, s’ha fet un acte commemoratiu al voltant del monòlit, a més de xocolatades populars i fins i tot una activitat anomenada ‘Marca un gol a la repressió’, amb uns piolins fent de porters. Tot organitzat per l’associació de veïns de Les Preses i de Sant Miquel del Corb.

Pere Vila, alcalde de Les Preses:”Ha coincidit amb la festa de St. Miquel del Corb, i amb totes les entitats de Les Preses s’han posat d’acord per fer els actes conjuntament.”

Finalment, a Riudaura, s’ha recordat també l’1 d’octubre amb una jornada davant l’Escola Lluís Castells, on s’hi han aplegat desenes de persones.

David Jané, alcalde de Riudaura:”Inaugurem, juntament amb els veïns de Riudaura, aquest memorial anomenat la llavor, que és un donatiu de l’artista Claudi Casanovas, i quedarà com a record d’aquell dia.”

Tres municipis, i un munt d’actes, per recordar, des de la distància, en aquella tensa jornada d’ara fa un any.