El Ball Pla vesteix de festa els carrers de Sant Miquel d’Olot

El Ball Pla de Sant Miquel va tenir lloc aquest diumenge al matí en el marc de la Festa Major del barri. Els carrers es van vestir de festa i noranta participants van desfilar amb vestits de paper per celebrar el Ball Pla, que aquest any arriba als 74 anys d’història.

Una any més, Sant Miquel es va vestir de festa i diversió en el marc de la Festa Major del poble. Un dels actes més destacats del programa era el tradicional Ball Pla. L’esdeveniment havia de tenir lloc dissabte al vespre, però es va aplaçar al diumenge, a causa de la pluja.

Així doncs, el Ball Pla de la Festa Major de Sant Miquel va tenir lloc aquest diumenge al matí. El ball va seguir el recorregut que va fer la ofrena floral. Tots els participants van desfilar pels guarnits carrers del barri darrere dels gegants, que, juntament amb la Pubilla, van anar a fer la ofrena floral a Sant Miquel.

Carles Solé, organitzador de l’acte: “El Ball Pla de Sant Miquel és un acte que fa 74 anys que es fa, i és la burla del Ball Pla d’Olot que es feia per la Festa Major. La gent el que va fer és començar a burlar-se dels senyors i senyores que sortien al Ball Pla d’Olot i copiaven els vestits fets de paper”.

Gairebé un centenar de persones. Noranta veïns i ciutadans de la resta de la ciutat es van trobar en un dels esdeveniments més tradicionals i solemnes de la capital garrotxina. Els populars i visibles vestits de paper es van convertir en clars protagonistes de la festivitat.

Carles Solé, organitzador de l’acte: “Des de fa anys sempre hi ha algú que dirigeix el taller. I hi ha tot un grup de senyores, les cosidores del Ball Pla, que des del mes de juny fins el dia d’avui están cada tarda cosint, tallant i fent els vestits”.

La feina de les cosidores però va tenir la recompensa. Una desfilada elegant fruit de tota la feina realitzada durant mesos. Una tradició que l’any que ve commemorarà els 75 anys d’història. Les Festes de Sant Miquel es completaran amb una programació diversa per a tots els gustos amb l’ofrena floral i ballada de gegants, com a actes més destacats i estimats pels veïns del barri olotí.

Deixa un comentari