La Volta a la Garrotxa acaba amb la victòria del francès Stefan Bennet

Aquest cap de setmana va tenir lloc la 4a Volta a la Garrotxa. Dissabte es va celebrar el Trofeu Remença, una prova on Adrià Moreno es va imposar. Diumenge es va córrer el 64è Trofeu Festes del Tura. En aquest cas, el francès Stefan Bennet va guanyar, aconseguint així la victòria a la classificació La General.

La Volta a la Garrotxa va posar fi aquest cap de setmana a la Copa Generalitat Grans Clàssiques 2018. Una quarta edició per a les categories elit, sub-23 i màster 30, amb el Trofeu Remença, el dissabte 29, i el Trofeu Festes del Tura d’Olot, que va servir com a epíleg el diumenge 30.

Carles Torrent, president Club Ciclista Olot Infantil: “Les dues curses pertanyen al calendari de les Grans Clàssiques de la Copa Catalana de carretera, i el que vam fer és ajuntar-les i fer com una espécie de volta, una challange”.

La primera de les proves, el Trofeu Remença, amb 121 inscripcions, es va celebrar aquest dissabte a Sant Esteve d’en Bas, sobre un recorregut de 93 quilòmetres. Adrià Moreno, el vigent campió de la prova i amb un temps de 2h 24’ 15’’ es va endur la victòria, amb 18 segons d’avantatge sobre Benjamí Prades.

La segona, el Trofeu Festes del Tura, amb 122 participants inscrits, va tenir lloc aquest diumenge, on el punt de sortida va ser la Plaça Clarà. Adrià Moreno sortia amb mallot de líder i va sortir amb ganes de revalidar la victòria. Tot i això, i amb un final ajustat, el francès Stefan Bennet va arrabassar la victòria al català, amb un temps de 2h 56’ 50’’.

Stefan Bennet, ciclista: “Estic content. Ha estat la meva primera victòria de l’any. Per tant, ha sigut un bon cap de setmana per mi i per l’equip. He guanyat jo, però és una feina conjunta”.

Així, Stefan Bennet es va endur la primera posició de la classificació de La General, on ponderen les dues proves del cap de setmana. A més, David Gómez es va coronar líder de la Copa Generalitat Grans Clàssiques de la Federació Catalana de Ciclisme de la temporada d’enguany.

David Gómez, ciclista: “Molt satisfet. Ha sigut el treball de tota una temporada, ho he lluitat des del principi. Al final, quan aconsegueixes tot el que has estat fent durant tot aquest any, és molt gratificant, la veritat”.

Una col·laboració entre el Club Ciclista Bas i el Club Ciclista Olot que cada any ajuda a organitzar curses de més nivell i qualitat.

x