El mercat dels dilluns torna al Firal d’Olot després de les obres implantant els primers canvis

Més enllà de l’activitat política i social lligada a la commemoració de l’1 d’octubre, avui el centre d’Olot també ha estat marcat pel retorn del mercat al seu emplaçament original, el Firal, després de més de mig any d’obres. Olot Televisió ha pogut copsar satisfacció entre els paradistes, que ja han iniciat els canvis que han de portar a la uniformització de les parades.

El Firal d’Olot ha recuperat aquest dilluns al matí l’activitat del mercat setmanal amb el passeig ja renovat. Els marxants s’han situat per primera vegada als seus nous emplaçaments, ordenats segons els productes que s’hi venen, després de passar més de mig any a l’entorn de la Plaça Balmes, mentre han durat les obres. En general, les primeres impressions d’alguns d’ells han estat positives.

Des d’avui s’ha adoptat el nou sistema de càrrega i descàrrega de les mercaderies, que limita l’entrada de camions al passeig. També s’ha repartit el terra de cautxú que han de protegir la zona de treball dels placers. Aquestes són algunes de les mesures que s’han pres des del consistori olotí per millorar la imatge i la funcionalitat del mercat dels dilluns. Les parades també hauran d’incorporar faldons i paraigües amb l’objectiu d’uniformitzar l’espai.

L’Ajuntament ha establert un termini de dos mesos per a fer el canvi i preveu subvencions per als paradistes per aquest 2018. En les properes setmanes també s’instal·laran contenidors de reciclatge.