Els actes de commemoració de l’1 d’Octubre a Olot han començat amb la lectura d’un manifest davant l’Ajuntament d’Olot

La commemoració del primer aniversari de l’1 d’octubre ha començat amb concentracions a les portes dels ajuntaments convocades per l’Associació de Municipis per la Independència. A Olot, els representants dels partits i les entitats sobiranistes han llegit el manifest de l’AMI que referma el compromís dels alcaldes i regidors amb Catalunya.

A la mateixa hora que es van obrir els punts de votació ara fa un any, les 9h del matí, l’Associació de Municipis per la Independència ha convocat concentracions en record de la jornada del referèndum d’independència. A les portes de l’edifici consistorial d’Olot els representants dels partits i les entitats sobiranistes han llegit el manifest que ha difós l’AMI, un missatge de compromís amb Catalunya, el municipalisme, la pau, el diàleg i els valors democràtics. El text també ha recordat les persones anònimes que van fer possible una diada que consideren històrica, així com els polítics empresonats i a l’exili i els alcaldes que estan sent investigats per col·laborar en l’organització de la votació.

Desenes de veïns s’han congregat davant l’Ajuntament en el primer acte commemoratiu d’aquest 1 d’octubre, que la capital garrotxina va declarar dia de dol a l’últim ple, per les escenes de violència que es van viure en diversos municipis i ciutats catalanes. A la Garrotxa les votacions es van poder portar a terme sense incidències destacades. A Olot va participar-hi més d’un 57% del cens, concretament 12.755 persones. D’aquests un 94% van pronunciar-se a favor de la independència.