L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa es suma a la commemoració de l’1O amb la instal·lació sonora ‘Veus de Claveguera’

L’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa també s’ha sumat als diferents actes de commemoració de l’u d’octubre del 2017 que es fan avui a Olot. Ho han fet amb una instal·lació sonora repartida per diversos punts de la ciutat on, des de les clavegueres, es poden sentir 3 locucions corresponents a tres moments que giren entorn a l’1 d’octubre de l’any passat.

Aquesta és una de les tres locucions que aquest avui es poden escoltar ressonant en algunes clavegueres d’Olot. És una instal·lació sonora de l’Assemblea d’Artistes de la Garrotxa que d’aquesta manera s’ha sumat als actes de commemoració de l’1 d’octubre del 2017 a la ciutat.

Servand Solanilla, membre Assemblea d’Artistes de la Garrotxa:  “Consisteix en la col·locació d’altaveus en 10 clavegueres de la ciutat amb la idea de que el passejant es pugui sentir sorprès i interpel·lat per aquestes veus que ressonen des d’aquestes clavegueres”

Els tres àudios que es poden escoltar són el cant dels ciutadans de Huelva acomiadant a la Guardia Civil pocs dies abans de l’1 d’octubre, les declaracions del mateix 1 d’octubre del llavors president del Govern, Mariano Rajoy, assegurant que no hi va haver referèndum i un petit fragment del discurs del dia 3 d’octubre del rei Felip VI.

Servand Solanilla, membre Assemblea d’Artistes de la Garrotxa:  “Al costat d’aquesta violència física, aquestes veus que podem escoltar de les clavegueres són veus d’incitació, d’empara i justificació i legitimació d’aquesta violència. Son veus de violència i per tant creiem que son veus de claveguera que és allà on volem tenir-les”

La intervenció titulada ‘Veus de Claveguera’ s’ha instal·lat aquest matí a primera hora i al migdia l’Assemblea ja ha torbat a faltar dos dels 10 altaveus. Es desconeix la intenció o naturalesa de la seva desaparició.

x