L’ACA inclou la depuradora de Riudaura al pla de gestió de conques 2016-2021

L’Agència Catalana de l’Aigua ha acceptat la petició de Riudaura d’incloure la seva futura depuradora en el llistat d’equipaments que han de ser realitat abans del 2021. Fins aquest estiu, la planta potabilitzadora estava projectada per fer-se entre el 2022 i el 2027.


Riudaura espera veure la seva depuradora abans de dos o tres anys, i aquest estiu s’ha culminat un dels darrers pasos per tal de poder desenvolupar la seva construcció: l’Agència Catalana de l’Aigua ha acceptat la demanda del municipi d’incloure l’equipament en el pla de gestió de conques 2016-2021, i només falta el conveni entre l’ens públic i el Consell Comarcal, un acord que està a punt de veure la llum.

David Jané, alcalde de riudaura: “Ja hi ha l’esborrany de conveni entre l’ACA i el Consell Comarcal i és la primera peça que ha de caure per oficialitzar que es construirà la depuradora en el pla de gestió de conques actual que finalitza el 2021″.

Riudaura és l’únic municipi garrotxí que no disposa de depuradora, i fa temps que reclamen aquesta planta. A la comarca també es demanen altres plantes: Olot en vol una situada a la conca de l’Alt Fluvià, i Oix està pendent de resoldre el sanejament de les seves aigües.