Olot inaugura la Plaça de l’U d’octubre de 2017 en un acte de la gent per a la gent

La inauguració de la Plaça de l’U d’octubre de 2017 d’Olot va ser el centre neuràlgic de les diferents inauguracions que van reproduir-se si fa no fa a la mateixa hora a diversos municipis de la Garrotxa per commemorar el referèndum sobre la independència de Catalunya. L’acte celebrat a Olot va omplir la plaça rebatejada de veïns de la ciutat i de pobles garrotxins. Alguns d’ells van explicar en públic la seva experiència i els seus anhels.


Olot va inaugurar ahir al vespre la Plaça de l’U d’octubre de 2017 en un acte que va cedir el protagonisme als ciutadans. L’actriu Anna Roca va ser l’encarregada d’iniciar l’activitat i presentar les diferents intervencions, que van començar amb el testimoni de joves com l’Alba Massanella, qui l’1 d’octubre del 2017 feia pocs dies que havia complert els 18 anys i votava per primera vegada a l’escola Volcà Bisaroques. Les lectures van prosseguir amb  jove Marta Coma, qui també va votar per primera vegada l’1 d’octubre, i el poeta Joan Mercader.

Marta Coma: “La primera vegada que vaig votar va ser ara fa un any i em va semblar interessant poder votar a la inauguració de la plaça de l’U d’octubre. La nit abans em vaig quedar a dormir en el centre de votació de l’institut La Garrotxa i recordo molta emoció en aquells dies”.

Joan Mercader: “Avui és un acte molt important per a tothom perquè tinguem present que avui fa un any va començar una nova etapa per a Catalunya, una nova etapa que ha d’anar avançant fins al punt que s’assoleixi el que desitja una part molt important del país, més de 2 milions de persones”.

Un cop acabats els parlaments, Anna Roca va donar per inaugurada la Plaça de l’U d’octubre de 2017. La celebració es va cloure amb l’actuació de Músics per la Llibertat, el Cant dels segadors i finalment, l’encesa d’una estructura que va dibuixar la forma d’una estelada en el negre horitzó de la nit.

Deixa un comentari