Una vintena més de menors no acompanyats s’allotgen en una casa de colònies entre la Garrotxa i el Pla de l’Estany

Ja són quaranta els menors migrats tutelats per l’administració que han arribat a la Garrotxa. Olot Televisió ha pogut saber que dos joves haurien dormit a la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Olot en les últimes setmanes. Ràdio Olot ha avançat avui que un altre grup de joves s’allotja en una casa de colònies entre la Garrotxa i el Pla de l’Estany. Són una vintena, que es sumen als que viuen des de finals d’agost a Maià de Montcal.


 

La xifra de menors migrats no acompanyats que arriben a Catalunya i a la Garrotxa continua creixent. Olot Televisió ha pogut saber que dos joves haurien passat algunes nits a la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Olot, l’últim, aquest mateix cap de setmana.

 

D’altra banda, una vintena de joves d’entre 14 i 16 anys, provinents del nord d’Àfrica viuen des de fa una setmana en una casa de colònies situada entre la Garrotxa i el Pla de l’Estany. Segons ha confirmat el director de l’empresa que gestiona l’equipament, Jordi Llopart, s’allotgen en una casa rural amb capacitat per a trenta places, que forma part d’aquesta finca, però que està localitzada al terme municipal de Sant Miquel de Campmajor. L’espai funciona en aquests moments com a Centre de Primera Acollida i un equip de deu persones d’una associació valenciana subcontractada per la Generalitat es fa càrrec de l’acompanyament dels nois.

 

Llopart ha explicat que la Generalitat va contactar amb ell fa deu dies davant una nova situació d’emergència.

 

 

 

Amb aquest grup ja són més de 40 els menors no acompanyats tutelats per l’administració que resideixen a la Garrotxa. En el cas de Sant Ferriol, la previsió és que el seu pas pel municipi sigui temporal, aproximadament fins al març, mentre duri el procés d’acompanyament personalitzat.

 

x