Un centenar de nens i nenes de tres escoles de la comarca participen al Festival de la Fruita

Aquest dimarts un centenar de nens i nenes de tres escoles de la comarca van participar al Festival de la Fruita, que es va dur a terme a la sala el Torín d’Olot i que pretén fomentar els bon hàbits alimentaris. L’activitat, que s’emmarca dins el projecte de recursos educatius, l’organitza l’Institut Municipal d’Educació i hi ha participat Oncolliga.


En el marc del projecte de recursos educatius, organitzat per l’Institut Municipal d’Educació, aquesta dimarts es va dur a terme una de les activitats que conformen el programa. Es tracta del Festival de la Fruita, que es va dur a terme a la sala el Torín i en la que hi van participar nens i nenes de tercer de primària de tres escoles de la Garrotxa.

Aniol Sellabona, tècnic d’educació de l’IME i responsable del projecte de recursos educatius:”En aquesta activitat hi estan participant 114 alumnes. Està previst que hi hagi una segona edició del Festival de la Fruita perquè va creixent cada any. La pròxima serà el proper dinou de març i en total hi hauran passat uns dos-cents alumnes.”

L’objectiu de l’activitat és que, a partir del joc, els infants prenguin els hàbits de menjar saludable, i per explicar-los hi la importància, en aquest cas, de menjar fruita. És per això que Oncolliga  hi ha participat i hi ha posat el seu granet de sorra.

Roser Grabulosa, Oncolliga Garrotxa:”A través del joc, a través d’un espai lúdic dinamitzat per en Charlie. Potenciem que els infants mengin fruita.”

I és que una gràcia del projecte és crear sinergies entre les escoles i la ciutadania conjuntament amb les entitats. En el cas del Festival de la Fruita, activitats com aquesta ajuden a consolidar tots aquells aspectes treballats a classe.

Glòria Lobato, professora Escola Pia d’Olot:”Les activitats que realitzem amb l’IME ens permeten consolidar, introduir i ampliar els continguts que treballem a l’aula.”

Laia Peracula, professora Escola Pia d’Olot:”Ho vam fer a través de la pregunta ‘Ets el que menges?’”.

Ja fa vint-i-un anys que la ciutat d’Olot té en marxa el projecte de recursos educatius, i el que va començar amb vint-i-una activitats per edició, s’ha acabat convertint amb dues-centes cinquanta-una. Actualment hi participen totes les escoles de la comarca. El Festival de la Fruita es tornarà a repetir a principis de l’any que ve a causa de la forta demanda.

x