L’exconseller Josep Rull agraeix a l’artista olotí Antoni Carrera ‘Karris’ l’entrega de dues obres sobre el procés català

L’artista garrotxí Antoni Carrera, més conegut com a Karris, plasma, des de fa un any, el dia a dia del procés a través de la pintura. Fa uns mesos va enviar dues de les seves obres a l’ex conseller Josep Rull, que no va tardar en contestar-li per agrair-li el gest. Per la propera diada de sant Jordi en Karris té previst exposar bona part de la seva obra a Perpinyà.


Fer art per un mateix. Aquesta és la mentalitat de l’artista garrotxí Antoni Carrera, més conegut com a Karris. Ell es defineix com un autor surrealista, i així ho demostren el gruix de la seva obra.

Antoni Carreras ‘Karris’:” Ara estic més aviat en el surrealisme conceptual. Què vol dir? Que pinto el que em dona la gana.”

Karris ha exposat als Estats Units i arreu d’Europa, i els últims temps s’ha fet notar amb un recull dedicat al dia a dia del procés català.

Antoni Carreras, ‘Karris’:” Vaig fent un seguit de treballs sobre el procés, que va començar el dia onze de setembre de 2017, i ara encara vaig fent treballs.”

La proposta li va arribar d’uns amics que l’artista té en comú amb el ja ex conseller Josep Rull, en el seu moment tancat a la presó d’Extremera i ara a Lledoners, i que després de visitar-lo vàries vegades a Madrid, van pensar que una bona idea per donar-li forces i animar-lo seria enviant-li dues representacions gràfiques del procés català.

Antoni Carreras ‘Karris’:”Em van demanar si podia fer una donació de dos quadres per poder-los entrar a la presó i poder-los tenir el conseller. I evidentment vaig accedir-hi gustosament. I el mes de juliol vam portar els quadre a la presó d’Extremera i ara en aquests moments està a Lledoners.”

I la resposta va arribar, en forma de carta fa poc temps, i que va agafar per sorpresa a l’artista. Del contingut de la carta de l’ex conseller en destaca un fragment on hi diu que les obres d’en Karris són un punt de llum en la tenebra de la seva cel·la.

Els temes de les seves obres són la quotidianitat pura i dura de l’actualitat política catalana i espanyola. Des de les nombroses vagues i manifestacions a la situació actual d’alguns partits polítics i els seus representants. Unes obres d’art que no deixen indiferent a ningú.

Està previst que bona part d’aquestes obres es puguin veure per Sant Jordi de l’any que ve a Perpinyà, on hi té previst fer una exposició.

x