Més d’una desena de pobles de la Garrotxa dediquen espais públics a l’1 d’Octubre de 2017

La majoria de pobles garrotxins dediquen espais públics a la jornada del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Dilluns molts d’ells van rebatejar espais amb el nom d’1 d’octubre de 2017, i altres han inciat els tràmits per a fer-ho. És el cas de Sant Jaume de Llierca, que canviarà el nom de la Plaça Major; o de Tortellà, que encara ha de decidir quin serà el lloc d’aquest homenatge.


Els municipis de la Garrotxa volen recordar l’1 d’octubre de 2017. A l’entorn d’aquesta data, pràcticament tots han celebrat diferents actes per commemorar el primer aniversari del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. Molts d’ells han aprofitat per inaugurar memorials i espais públics que canvien de nom en homenatge a la jornada, com ha passat amb la Plaça del Teatre d’Olot.

Besalú ha batejat el pavelló d’esports del municipi com a ‘1 d’octubre de 2017’ i l’entrada de l’escola Montcós ha estat el punt escollit a Montagut per instal·lar-hi una placa commemorativa. Castellfollit ha reanomenat el seu centre cívic i a Sant Joan les Fonts han trobat nom per a una plaça de la Canya.

Almenys tres municipis han decidit dedicar un parc a l’1 d’octubre. És el cas de les Preses, que ja va inaugurar-lo davant de l’escola La Bòbila, la Vall d’en Bas, que n’ha projectat un a Sant Esteve, i Santa Pau, que ha escollit una zona verda del municipi que habitualment comparteixen les diferents generacions del poble. Maià de Montcal inaugurarà aquest diumenge al migdia la seva ‘Plaça de l’1 d’octubre de 2017’ davant l’Ajuntament, en el marc dels actes de la Festa de la Vellesa del municipi.

Dos municipis més ja han iniciat els tràmits per a poder-ho fer. Tortellà celebrarà un ple extraordinari el 30 d’octubre per valorar quin és l’espai més adient per a retre l’homenatge. A Sant Jaume de Llierca canviaran el nom de la plaça Major, una modificació que es farà oficial en un acte el dia 27 d’octubre, dia en què es va proclamar la República Catalana.

Els primers en prendre la iniciativa a la Garrotxa van ser Les Planes d’Hostoles i Sant Feliu, que ja van inaugurar les seves respectives places ‘1 d’octubre de 2017’.

x