Olot Televisió estrena avui (21.30) el programa ‘Paisatges Encreuats’, que s’emetrà per una trentena de teles locals

Els paisatges de les comarques de Girona com mai fins ara s’han vist. Amb aquest eslògan es presenta el programa ‘Paisatges Encreuats’ que s’estrena avui, a les 21.30, a Olot Televisió i que també s’emetrà per tot Catalunya a través de les televisions locals. Es tracta d’una coproducció d’aquesta casa amb La Xarxa. 13 capítols per veure el paisatge més enllà de la seva bellesa i amb l’objectiu de prendre consciència de la necessitat de protegir-lo.


Muntanyes, turons, mar, costes, penya-segats, planes, vinyes, boscos, rius, rieres… són alguns dels ingredients de ‘Paisatges Encreuats’, que s’estrena avui a Olot Televisió. El programa va més enllà del que veuen els nostres ulls i aprofundeix amb tots aquells elements que estan directament lligats amb els nostres paisatges. Ho fa amb imatges però també amb entrevistes amb persones que estan vinculades al territori i que hi tenen molt a dir. Persones anònimes, com un pescador de les nostres costes, escriptors, advocats, geògrafs o educadors, d’altres de mediàtiques, com Pilar Rahola o Martí Boada, però  totes elles fonamentals per entendre l’entorn en el què vivim.

El director d’Olot Televisió i director i presentador del programa, Albert Brosa, explica que “moltes vegades fem una interpretació del paisatge només com allò bucòlic i amb aquest programa el que volem fer és un pas més, perquè el paisatges s’explica a partir de molts elements: l’evolució, la història, l’economia, la cultura, l’expressió artística… hi ha moltes persones darrera del paisatge perquè tots el transformem. No només és el mateix entorn que el canvia sinó també les persones humanes que donem un embolcall en el paisatge. Això és el que hem volgut concentrar en aquests capítols.

Durant tretze capítols ‘Paisatges Encreuats’ mostrarà diferents indrets de les comarques de Girona com mai fins ara s’han vist. El projecte és una coproducció d’Olot Televisió i La Xarxa que rep el suport de la Diputació de Girona i la Universitat de Girona, que també hi aporta diferents experts que expliquen els paisatges a partir de diferents perspectives.

Albert Brosa afegeix que “Paisatges Encreuats no seria possible si no fos per l’ajuda i assessorament que hem rebut de l’Observatori del Paisatge de Catalunya. De fet hem agafat els estudis de les unitats del paisatge, que va fer l’Observatori en el seu moment, i que té un llenguatge tècnic i traduir-lo a un llenguatge audiovisual. Hem tret tota la informació, totes les entrevistes i contactes per posar-ho a la pantalla.

‘Paisatges Encreuats’ s’estrena aquesta nit a Olot Televisió amb l’emissió del primer capítol, dedicat a l’Alta Garrotxa. També es podrà veure a prop d’una trentena de televisions locals de Catalunya.