Santa Pau inicia les esperades obres de portada d’aigua als veïnats de Pujolars i Can Font

Els veïnats de Pujolars i Can Font de Santa Pau estan a punt de fer realitat una reivindicació de molts anys: millorar el seu servei d’aigua. Fins ara prop d’una vintena de famílies no disposaven aigua corrent i algunes havien d’abastir-se a partir de pous, cisternes. Les obres tenen un cost de 80 mil euros i es faran en dues fases.


Santa Pau ha iniciat una obra que millorarà significativament la qualitat de vida d’alguns dels seus veïns. S’han començat a instal·lar les canalitzacions per a la portada d’aigua a les masies del veïnat de Pujolars, de Santa Pau. Es tracta de la primera fase d’una actuació llargament reivindicada pels veïns.

Pep Companys, Acalde Santa Pau: “Portarem aigua a unes 16 masies, unes 18 famílies. Un sector on no tenien aigua, funcionaven amb cisternes o bé pous i per tant era un problema. En una segona fase en una altra zona, algunes masies tenen aigua però molt precària perquè és una xarxa molt antiga i amb molt poca pressió”

L’obra té un cost aproximat de 80 mil euros, finançats en bona part amb recursos propis del consistori santapauenc. Els veïns hi aportaran uns 25 mil euros a través de contribucions especials i la resta prové d’una subvenció l’Agència Catalana de l’Aigua per valor de 25 mil euros. L’Ajuntament va aprovar el projecte fa més de dos anys, però s’ha trobat amb diferents inconvenients que han dificultat l’inici dels treballs.

Pep Companys, Acalde Santa Pau: “Hem tingut diferents dificultats a l’hora d’aprovar el projecte. Hem hagut de variar el recorregut, tema de permisos i autoritzacions de carreteres, estavem pendents de la subvenció de l’ACA… per això s’ha demorat l’obra però és una realitat i els veïns estan contents”

En aquesta primera fase, que està previst que duri un mes, es portarà l’aigua al veïnat de Pujolars i més endavant s’actuarà al sector de Can Font. L’Ajuntament de Santa Pau voldria iniciar la segona fase del projecte abans que arribi l’hivern. Si no fos possible enllaçar les dues fases, els treballs continuarien de cara a la primavera. Quan finalitzi aquesta obra, gairebé tot el municipi estarà connectat a la xarxa general.