Unes 12.000 persones van passar pel Firal les primeres nits de Festes del Tura

Fins a 12.000 persones van passar pel Firal d’Olot les nits de divendres i dissabte de les Festes del Tura. El concert de Txarango va ser el que va congregar més públic, amb més de 10.000 persones. Són les principals dades que han recollit les antenes que va instal·lar l’Ajuntament d’Olot en els dos escenaris principals.


Es calcula que aquest moment, el concert de Txarango de la primera nit de les Festes del Tura, va ser el de màxima afluència de la festa major olotina. Gràcies al sistema comptador d’assistència a partir dels dispositius mòbils que va posar-se en marxa durant les festes, s’ha pogut calcular que més de 10 mil persones van ser al Firal coincidint amb l’actuació del grup del Ripollès, el 7 de setembre. En total, més de 12.000 van passar pel renovat Passeig d’en Blay les nits de divendres i dissabte.

Pel que fa a la Plaça Major, l’altre punt de referència on es va instal·lar el sistema, un dels actes amb més públic va ser el ball de la faràndula de dissabte al migdia amb més de 1.500 persones. Una mitjana de 5.000 van assistir a les actuacions nocturnes.

Aquestes xifres, que s’han recollit gràcies a un sistema d’antenes que detecta quants dispositius mòbils hi ha en un espai, permeten donar dades d’assistència als actes programats, per fer-ne una valoració més acurada. També es tindran en compte a l’hora de programar activitats futures.

x