La cèdula d’habitabilitat del centre d’acolliment de joves no acompanyats de Maià indica que només hi poden residir 18 persones

L’Ajuntament de Maià de Montcal ja ha rebut la documentació necessària i dins el temps establert perquè, juntament amb la Generalitat, l’entitat gestora i el Consorci d’Acció Social, decideixin en comissió el futur del centre d’acollida de joves sense referents familiars dins el terme municipal. La comissió es reunirà dimarts vinent.


L’entitat gestora del centre d’acollida del Mas Teixidor, a Maià de Montcal, ja ha traslladat a l’Ajuntament la documentació sol·licitada sobre la manera com vol acollir la vintena de joves sense referents familiars. Segons el consistori, vol fer-ho en règim de lloguer.

Joan Gainza, alcalde de Maià de Montcal: “Aquest era el primer pas abans de fer la comissió de participació. Era un tema administratiu-jurídic que era força important. Sembla ser que no serà una activitat com a tal sinó que, segons el que ens estan dient els serveis tècnics de l’Ajuntament, és una activitat de lloguer”.

D’altra banda, l’Ajuntament havia de rebre aquest mateix matí el certificat tècnic sobre la cèdula d’habitabilitat requerida per la propietat del mas. La cèdula certifica que l’immoble pot ser habitat per 18 persones, dues menys de les que actualment acull el mas.

Joan Gainza, alcalde de Maià de Montcal: “A partir d’aquí ja entrem a fons en la comissió. En aquesta comissió de participació debatrem tot plegat com anirà, quanta mainada hi poden cabre segons la cèdula d’habitabilitat i totes les inquietuds que hi puguin haver per part de tots els membres que la formaran”.

La comissió de participació, integrada entre d’altres per les parts implicades, la Generalitat, l’entitat gestora i l’Ajuntament de Maià de Montcal, a més del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, es reunirà dimarts a les vuit del vespre. Amb la documentació a la mà, haurà de decidir com s’articula a partir d’ara l’acolliment d’infants sense referents familiars dins el Mas Teixidor.