L’associació Resilience Earth Olot busca quatre dones o col·lectius per representar la Garrotxa al projecte netRAW

Es busquen dones intrèpides de la Garrotxa rural. Del 5 al 15 d’octubre la cooperativa Resilience Earth ha organitzat una consulta popular online per escollir qui representarà la comarca en el el programa netRAW, xarxa de dones actives i rurals, co-finançat per la Unió Europea. Les participants formaran part d’una exposició fotogràfica itinerant entre Grècia, França i Catalunya.


Dona veu i posar imatge a la dona rural. Aquest és un dels principals objectius del projecte netRAW- la dona intrèpida de la Garrotxa, que s’ha presentat a Olot. El projecte intenta explorar les principals fites de la dona en l’àmbit rural centrant-se experiències concretes de zones rurals dels països participants en el mateix com son França o Grècia i Catalunya i serà representada per 4 garrotxines. Aquestes experiències aproparan a un grup de dones l’oportunitat de intercanviar i reflexionar sobre la seva presència en el món actual.

Erika Zárate, Resilience Earth Olot: “l’objectiu principal és l’empoderament de la dona rural i l’enfortiment de les seves capacitats per fer les seves feines a nivell d’associacions i també fer que tinguin més visibilitat”

La Cooperativa Resilience Earth amb seu a la capital de la Garrotxa co-lidera el projecte conjuntament amb 3 organitzacions més: Odette & co i la Univeristat Grenoble Alpes de França i Ergani Center de Grècia. Del projecte en sortirà també una exposició fotogràfica que mostrarà precisament aquests valors que identifiquen a la dona rural: activa en al seva comunitat o barri, el seu respecte o la manera de seguir els seus somnis.

Carla Güell, Resilience Earth Olot: “una mica el que vol pretendre aquesta exposició de fotos és mostrar la imatge de la identitat de la dona rural que estem demostrant amb aquest projecte i que també farem al llarg de la recerca i com es crea de foma col.lectiva, per tant el que pretenem és donar un agraïment i reconeixement a totes aquelles dones que fa temps es mouen, que lluiten”.

El projecte intentarà buscar la dona intrèpida de la Garrotxa a través d’un procés participatiu del 5 al 15 d’octubre que acabarà amb l’elecció de 4 dones o col·lectius de dones que representin a la dona rural i formaran part d’una exposició de fotografies que passaran per Gràcies , Catalunya i França. Es podrà votar on line a través del web www.resilience.earth/dona-intrepida/

També es podrà votar presencialment al Núria Social de 10.00 a 17.00 de dilluns a divendres.