La ubicació de la planta de triatge de Sant Jaume encara no s’ha definit dos anys després de l’acord

Dos anys després de l’anunci d’acord per la ubicació de la planta de triatge comarcal dins el polígon de Sant Jaume de Llierca encara no s’ha concretat el seu emplaçament definitiu. L’Ajuntament del municipi manté la voluntat que aquesta estigui en sòl industrial però dóna suport a l’empresa privada que ha demanat poder ampliar les seves instal·lacions en el terreny.


Aquest dissabte es compleixen dos anys de la compareixença pública on les tres parts implicades, Ajuntament, Consell Comarcal i Agència Catalana de Residus, van formalitzar l’acord per la construcció de la planta triatge de la Garrotxa dins el polígon industrial de Sant Jaume de Llierca. Llavors la Generalitat va comprometre’s a invertir-hi 14 milions d’euros en un període de 4 anys, amb la previsió que entrés en funcionament aquest 2018.

Passat aquest temps, però, encara s’estudia la ubicació definitiva de l’equipament i ha aparegut un condicionant més: La voluntat d’una empresa d’ampliar les seves instal·lacions.

Jordi Cargol, Alcalde Sant Jaume de Llierca: “En els darrers mesos no hi ha hagut cap novetat. Els tècnics estan intentant buscar aquell espai perquè sigui possible la planta, que ha de ser sòl industrial. Ara bé, les circumstàncies van canviant i ara una empresa molt important ens ha demanat poder fer una ampliació i reserva de sòl industrial i evidentment a nivell d’Ajuntament estem al costat d’aquesta empresa”

L’Ajuntament de Sant Jaume manté que la infraestructura ha d’estar ben planificada i en sòl industrial, però admet que és complex fer compatibles les dues obres en el mateix terreny.

Jordi Cargol, Alcalde Sant Jaume de Llierca: “És cert que s’hauria d’haver pensat més. Fa molts mesos que va dir-se que s’havia d’iniciar aviat però pensem que en aquest moment s’han d’intentar lligar les dues situacions, que no és fàcil perquè de sòl industrial hi ha el que hi ha”

 L’alcalde de Sant Jaume de Llierca va manifestar l’estiu del 2017 la seva intenció de recuperar el contenciós administratiu contra el Consell Comarcal si es tornava al pla especial per construir la planta als terrenys de Can Coma de Baix, és a dir, fora del polígon. Una possibilitat que la corporació comarcal no contemplava, tal com va afirmar el seu president en un ple l’octubre de l’any passat.

x