La Fira Orígens d’Olot arriba a la setena edició amb prop d’un centenar de productors

Aquest cap de semana ha tingut lloc la setena Fira agroalimentària de productes de qualitat de Catalunya al Recinte Firal d’Olot. Les novetats més destacades van ser l’augment de productes ecològics, la segona edició dels concursos de coques de forner i Menorca, com a especial convidat de l’esdeveniment.


La setena edició de la Fira agroalimentària de productes de qualitat de Catalunya, Orígens, va tenir lloc aquest cap de setmana. Centenars de visitants van omplir el Recinte Firal d’Olot i van poder gaudir d’una variada oferta gastronòmica.

Pep Palau, director de la Fira Orígens: “La Fira Orígens és la fira dels petits productors agroalimentaris de Catalunya. Una fira on el que es fa és aprendre, tastar i comprar”.

Les autoritats polítiques, com l’alcalde de la ciutat, Josep Maria Coromines i el regidor de promoció econòmica, Estanis Vayreda, van visitar l’esdeveniment i van valorar l’èxit que representa la Fira per a la ciutat.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “Jo crec que representa molt. És una fira que d’alguna manera ha vingut a substituir aquella Fira de Sant Lluc que teníem, que era molt multisectorial. Aquesta és més especialitzada. Ha canviat absolutament, però continua sent això, un gran reclam, perquè a la tardor a Olot tenim fira”.

 

Estanis Vayreda, regidor Promoció Econòmica: “És una fira que té productors a tot Catalunya i, per tant, sí que hi ha gent de la Garrotxa, d’Olot, de comarques de Girona, però també tenim gent de Barcelona, Lleida, Tarragona,… i com a Ajuntament ens agrada donar-los la benvinguda a la fira”.

Un total de 90 productors d’arreu del territori van estar repartits en els 62 estands de la fira que va estar representada per tots els sectors: des dels embotits, a la cervesa artesana, passant per la pastisseria.

Enguany, va destacar l’augment de productors ecològics, que van representar un 33% del total de la fira. A més, es va celebrar la segona edició consecutiva dels concursos de coques de forner. La mostra també va gaudir de Menorca, com a territori convidat especial.

Pep Nogué, organitzador de la Fira Orígens: “Hem pogut fer un any més una fira autèntica, una fira de producte, el producte d’aquí és un producte de qualitat. Ve gent de tot Catalunya a portar el seu producte aquí perquè la gent el tasti i el compri”.

L’acte també va comptar amb tres espais d’activitats. L’aula de cuina, amb demostracions en directe de la mà de professionals reconeguts i l’Aula de tast, un espai reservat per a tastos i maridatges dels productes amb distintius de qualitat. Orígens també va comptar amb l’Aula dels nens, amb tallers de cuina per als més petits.

El gremi espera organitzar la temporada vinent la vuitena edició de la fira. Una setena trobada amb èxit que ha deixat el llistó molt alt.

Deixa un comentari