Sant Joan les Fonts decreta tres dies de dol per l’assassinat per violència masclista perpetrat dissabte al municipi

Un home ha mort qui havia estat la seva parella i ha ferit greument la seva filla aquest dissabte a la tarda a Sant Joan les Fonts. Minuts més tard els Mossos d’Esquadra localitzaven a Montagut el cos sense vida del presumpte autor. L’homicidi, que l’Ajuntament de Sant Joan ja ha confirmat com a assassinat per violència masclista, s’ha produït a l’avinguda de Cisteller al voltant de 2/4 de 4 de la tarda. A aquella hora els veïns han sentit uns trets que els han alertat. Segons les primeres informacions dels Mossos d’Esquadra, l’home, de 53 anys, hauria disparat a la via pública la seva parella, una dona de 48 anys, causant-li la mort. El mateix autor hauria atropellat amb un turisme la filla de la víctima, que ha estat traslladada en estat greu a l’Hospital Josep Trueta de Girona, segons ha informat el Sistema d’Emergències Mèdiques. En aquest moment el pronòstic és reservat.
Immediatament després l’home ha fugit del lloc dels fets. Els Mossos d’Esquadra han muntat ràpidament un dispositiu policial i minuts més tard localitzaven el cos sense vida del presumpte assassí, penjat al terme municipal de Montagut i Oix. Agents de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona s’han fet càrrec de la investigació per esclarir les causes del succés.

Concentració davant l’Ajuntament
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha convocat un ple extraordinari aquest dissabte al vespre i automàticament ha convocat una concentració de rebuig davant l’edifici consistorial. Desenes de veïns del poble, però també d’altres punts de la Garrotxa, han respost a la crida i han fet un minut de silenci.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts també ha decretat tres dies de dol oficial i ha suspès tots els actes lúdics i culturals previstos per aquests dies, inclosa la Fira de la Bruixeria.