Maià de Montcal inaugura la plaça U d’octubre, estrena l’edifici de les antigues escoles i celebra la 23a festa d’homenatge a la vellesa

Aquest diumenge Maia de Montcal ha celebrat la 23a festa d’homenatge a la vellesa, dedicada a les persones més gran del municipi. Unes 130 persones hi han set present, el mateix dia que s’inaugurava la plaça U d’octubre i s’estrenava l’edifici de les antigues escoles, que fa poc va acabar una part de les obres de millora.


Maià de Montcal i Dosquers han celebrat, aquest cap de setmana, la 23a edició de la Festa d’Homenatge a la vellesa, en la que hi han participat unes 130 persones.

Joan Gainza, alcalde de Maià de Montcal:”Creiem que els nostres pares i avis s’ho mereixen tot, perquè ens han ensenyat tot el que nosaltres hem après. i crec que gra`cies a ells som aquí, i és important retre-los-hi homenatge any rere any.”

La jornada festiva s’ha iniciat amb missa a l’Església de Sant Vicenç. Tot seguit s’ha dut a terme l’acte de canvi de nom de la plaça principal del municipi, ara nova plaça U d’octubre, on hi han set presents els dos voluntaris que van posar les urnes al poble ara fa un any i que, gràcies a ells, es va poder votar. Just després es s’ha estrenat, en forma de dinar popular, l’edifici de les antigues escoles, que fa poc va acabar una part de les obres de millora.

Joan Gainza, alcalde de Maià de Montcal:”Inaugurarem el renombrament de la plaça U d’Octubre, i després pujarem a dalt a innaugurar el resultat de la primera fase de les obres a les escoles, que han durat força temps i creiem que feien molta falta.

Durant bona part de la diada la Cobla Ciutat de Girona s’ha encarregat d’ambientar i animar la festa, amb el seu repertori de sardanes.

La majoria d’assistents eren veïns de Maià, tot i que festes com aquesta apropen aquells qui tenen lligams amb el municipi encara que no hi visquin durant tot l’any.

Teresa Alabert, nascuda a Maià de Montcal:”Soc filla d’aquí, però estic casada a Girona, des de fa 55 anys. però aquí hi tinc dues cases, i de tant entat, algun diumenge, hi venim a passar el dia, aquí.”

La festa, que ha coincidit amb el dia de santa Roser, ha servit perquè els més grans es divertissin com nens, en el dia de l’any dedicat a ells.