Més de dos-cents atletes participen a la 6a edició de la Cursa de Muntanya de Besalú

Aquest diumenge Besalú ha celebrat una nova edició de la cursa de muntanya, organitzada per ‘Besalú Cross’. Uns dos-cents participants han sigut presents a la sortida, el que suposa un  nou rècord de la cursa. Pau Reig i Cristina Vilarnau han estat els vencedors en les proves reines.


Besalú ha acollit aquest cap de setmana, per sisè cop, una nova edició de la cursa de muntanya. A les nou del matí dos-cents atletes de la comarca i voltants s¡han aplegat al pavelló u d’octubre d’aquest municipi garrotxí per fer la recollida de dorsals i la sortida.

Àngel Sánchez, organització, Besalú Cross:”Aquest any estem molt contents perquè hem arribat a 201 participants, que no hi havíem arribat mai, i és tot un èxit, i la veritat és que estem molt contents.”

La prova constava de dues curses, la curta, de nou quilòmetres i que pujava al Sagrat Cor, i la llarga, de quinze quilòmetres, d’igual recorregut que la curta però amb l’afegit de l’ascensió a Sant Fruitós, tot passant pels magnífics paratges de Besalú i Sant Ferriol entre petits corriols.

El vencedor en la prova curta ha estat el neerlandès Kurt Ringelenberg, que ha creuat la meta en poc més de tres quarts d’hora, i que es s’ha adaptat perfectament a les condicions climàtiques, després d’una nit de pluges.

Kurt Ringelenberg, guanyador prova curta:”Molt bé, per mi ha fet un dia molt bo, ennuvolat, poca calor. Amb la pluja de la nit les pedres patinaven, però bé.”

A la distància curta femenina la vencedora va ser Mònica Espunya, que després d’estar vuit mesos aturada per lesió s’ha imposat amb poc menys d’una en completar el recorregut:

Mònica Espunya, guanyadora distància curta:”De fet feia vuit mesos que no feia una cursa perquè havia estat lesionada, i quina millor manera de començar que aquesta.”

El millor en la cursa llarga ha sigut Pau Reig, de l’Acofar Sport, que tornava a participar a la cursa després de fer-ho en la primera edició.

Pau Reig, vencedor prova llarga masculina:”Content de córrer aquesta sisena edició de la cursa de Besalú. ja feia sis anys que havia corregut a la primera edició, i recordava que era una cursa molt maca i divertida.”

Finalment la millor en categoria femenina de la prova llarga, ha estat Cristina Vilarnau, una habitual a aquesta cursa.

Cristina Vilarnau, guanyadora prova llarga femenina:”Bé, pensava que el terreny estaria molt enfangat, després de ploure tot la nit, però no. NI massa tècnic, ni massa poc tècnic.”

Una matinal d’atletisme immillorable per a tots els participants, que s’han pogut refugiar del fred d’inici de tardor al pavelló, amb esmorzar i refrigeri per a tothom.

Deixa un comentari