Més editorials, més gent i més diversitat temàtica en la Fira d’editorials independents de Besalú 2018

Un any més, Besalú s’ha omplert de lectors i lectores en motiu de la Liberisliber, la Fira d’editorials independents. Centenars de persones han participat en els diferents tallers, xerrades i visites guiades. Enguany els periodistes Antonio Baños, Neus Tomàs i Esther Vivas eren alguns dels noms més destacats.


Besalú ha celebrat aquest cap de setmana la Fira d’editorials independents, Liberisliber. Centenars de persones s’han aplegat al nucli antic de la vila medieval per conèixer les noves propostes en matèria de llibres, amb les més de 63 editorials que hi eren presents.

Miquel-Àngel Codes, director Liberisliber:”La selecció sempre és complicada perquè sempre tenim més sol·licituds que espais disponibles, i llavors ens veiem obligats a fer un selecció.”

A part de remenar i comprar llibres, la fira oferia tallers, xerrades i fins i tot visites guiades. Un dels plats forts de la programació s’ha dut a terme avui diumenge, amb la xerrada sobre periodisme en la que hi han participatels periodistes Antonio Baños, Neus Tomàs i Esther Vivas. Així valoraven alguns d’ells la fira, a més d’explicar-nos què els hi agrada llegir.

Antonio Baños, periodista:”He vist per sobre els estadnds. Molts d’ells són editorials que jo segueixo i m’agraden els seus llibres, i em temo que em gastaré aquí la setmanada.”

Antonio Baños, periodista:”Jo llegeixo, sobretot, no-ficció soc bastant ‘aborridot’ en aquest sentit, fa molt que no llegeixo novel·la. Però he fet molts anys de periodisme cultural, i sempre estic molt cas de tot el que es publica encara que no ho llegeixi.”

Neus Tomàs, periodista:”La fira em sembla una idea interessant perquè sobretot dona oportunitat a editorials i llibreters més petits, amb ofertes molt interessant; s’estan obrint camí en un sector que està molt fixat en les grans empreses i gairebé gran multinacionals.”

Un dels objectius de la fira és donar a conèixer editorials petites carregades de qualitat, i així ho veien alguns dels editors presents a Besalú.

 Elisabet Riera, editorial Wunderkammer:”Molt bé, molt dinàmica, ve molta gent, gent molt interessada pels llibres i els editors independents.”

L’augment en capacitat de la fira gràcies a la suma d’un nou escenari va permetre augmentar el nombre de visitants, que van donar encara més vida i coneixement a la fira amb propostes per a tots els gustos.