L’homicida de Sant Joan tenia un ordre d’allunyament pel qual havia de comparèixer el 7 de novembre

Tercer dia de dol oficial a Sant Joan les Fonts. El municipi segueix consternat per l’homicidi d’una dona aquest dissabte presumptament víctima de la violència masclista. Els fets van produir-se a l’avinguda de Cisteller del municipi garrotxí al voltant de 2/4 de 4 de la tarda. A aquella hora els veïns van sentir uns trets que els van alertar i van donar avís a la policia. Segons les primeres informacions dels Mossos d’Esquadra, l’home, de 53 anys, hauria disparat a la via pública la que havia estat la seva parella, una dona de 48 anys, causant-li la mort. El mateix autor hauria atropellat amb un turisme una filla de la víctima, de 25 anys, que va ser traslladada en estat greu a l’Hospital Josep Trueta de Girona, on evoluciona favorablement dins la gravetat. Després de l’homicidi, l’home va fugir del lloc dels fets i minuts més tard els Mossos d’Esquadra van localitzar el seu cos sense vida, al terme municipal de Montagut i Oix.


Amb motiu del succés, l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts va celebrar un ple extraordinari on decidia decretar tres dies de dol i suspendre tots els actes lúdics i festius, incloent la Fira de la Bruixeria, que se celebrava aquests dies al municipi. El mateix dissabte a les 7 de la tarda el consistori va convocar una concentració amb un minut de silenci per condemnar els fets i en mostra de suport a la família de la víctima. A l’acte van assistir-hi multitud de veïns del municipi.

Joan Espona, alcalde de Sant Joan les Fonts: “Tothom està trasbalsat a Sant Joan donat que el que havia de ser un dia de festa, amb la celebració de la Fira de la Bruixeria, s’ha convertit en un dia tràgic. Ningú s’ho esperava. Hem de ser respectuosos i estar al costat d’una família que en aquest moment ho està passant malament”

L’escola de Sant Joan les Fonts, on treballava la víctima, aquest dilluns manté l’activitat lectiva i prepara un acte de record que es durà a terme els propers dies.

Al llarg del cap de setmana, diversos ajuntaments i institucions de la Garrotxa s’han sumat a les mostres de suport a la família i condemna dels fets, sobretot a través d les xarxes socials. També el Govern de la Generalitat s’ha sumat a aquestes mostres amb una nota de premsa on condemna l’homicidi, expressa el condol a la família de la víctima i desitja la recuperació de la filla. En l’escrit la presidenta de l’Institut Català de les Dones Núria Balada reitera el compromís del Govern en l’eradicació de la violència masclista i assegura que seguiran treballant amb fermesa en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les ones víctimes de violència masclista i els seus infants.

L’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de Girona s’ha fet càrrec de la investigació per esclarir les causes del succés. Segons informa el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la víctima havia denunciat a l’home per amenaces lleus i la jutgessa havia acordar ordre de protecció (allunyament i incomunicació) que va ser oportunament lliurada als Mossos d’Esquadra per a la seva execució. L’home havia de comparèixer al proper 7 de novembre. Segons informa el tribunal, no constava cap altre antecedent.

 

 

 

Deixa un comentari