Besalú celebra amb èxit rotund la 6ª cursa de muntanya amb un total de 201 participants

Aquest diumenge Besalú va celebrar una nova edició de la cursa de muntanya, organitzada per ‘Besalú Cross’. Uns dos-cents participants van ser presents a la sortida, el que suposa un  nou rècord de la cursa. Pau Reig i Cristina Vilarnau van ser els vencedors en les proves reines.

Besalú va acollir aquest cap de setmana, per sisè cop, una nova edició de la cursa de muntanya. A les nou del matí dos-cents atletes de la comarca i voltants es van aplegar al pavelló u d’octubre d’aquest municipi garrotxí per fer la recollida de dorsals i la sortida.

Àngel Sánchez, organització, Besalú Cross:”Aquest any estem molt contents perquè hem arribat a 201 participants, que no hi havíem arribat mai, i és tot un èxit, i la veritat és que estem molt contents.”

La prova constava de dues curses, la curta, de nou quilòmetres i que pujava al Sagrat Cor, i la llarga, de quinze quilòmetres, d’igual recorregut que la curta però amb l’afegit de l’ascensió a Sant Fruitós, tot passant pels magnífics paratges de Besalú i Sant Ferriol entre petits corriols.

El vencedor en la prova curta va ser el neerlandès Kurt Ringelenberg, que va creuar la meta en poc més de tres quarts d’hora, i que es va adaptar perfectament a les condicions climàtiques, després d’una nit de pluges.

Kurt Ringelenberg, guanyador prova curta:”Molt bé, per mi ha fet un dia molt bo, ennuvolat, poca calor. Amb la pluja de la nit les pedres patinaven però bé”.

A la distància curta femenina la vencedora va ser Mònica Espunya, que després d’estar vuit mesos aturada per lesió es va imposar amb poc menys d’una en completar el recorregut:

Mònica Espunya, guanyadora distància curta:”De fet feia vuit mesos que no feia una cursa perquè havia estat lesionada, i quina millor manera de començar que aquesta.”

El millor en la cursa llarga va ser Pau Reig, de l’Acofar Sport, que tornava a participar a la cursa després de fer-ho en la primera edició.

Pau Reig, vencedor prova llarga masculina:”Content de córrer aquesta sisena edició de la cursa de Besalú. ja feia sis anys que havia corregut a la primera edició, i recordava que era una cursa molt maca i divertida.”

Finalment la millor en categoria femenina de la prova llarga, va ser Cristina Vilarnau, una habitual a aquesta cursa.

Cristina Vilarnau, guanyadora prova llarga femenina:”Bé, pensava que el terreny estaria molt enfangat, després de ploure tot la nit, però no. NI massa tècnic, ni massa poc tècnic.”

Una matinal d’atletisme immillorable per a tots els participants, que es van poder refugiar del fred d’inici de tardor al pavelló, amb esmorzar i refrigeri per a tothom.