La Fira de Sant Lluc presenta una seixantena d’activitats entre les quals destaca la fira del dibuix i la fira ramadera

I aquest dimarts es va presentar la programació de la Fira de Sant Lluc d’Olot, que enguany compta amb novetats destacades, com el retorn de la fira al Firal o un espai dedicat als nens i a les seves famílies. Com és habitual la mostra ramadera, la fira del dibuix o l’exposició de vehicles d’ocasió seran algunes de les activitats destacades.


Entrats de ple a tardor, i com és tradició, Olot celebrarà del dijous 18 al diumenge 21 d’octubre una nova edició de la Fira de Sant Lluc, amb una seixantena d’activitats programades. La novetat destacada de la fira d’aquest any és el retorn de la fira al renovat Firal, on s’hi celebrà, entre altres actes, el mercat de l’artesania.

La fira ramadera, amb més de 700 anys d’història s’instal·larà a la zona del davant del cementiri, i comptarà amb la novetat d’una xerrada sobre les pastures. Allà s’hi podran trobar una gran varietat d’animals.

Josep Maria Ginebreda, mostra ramadera:”Hi haurà, com sempre, exposició de vaques, vedells, de diferents races. Hi haurà porcs, porcs d’uroc, dels palcers de la Plaça Mercat d’Olot, d’en Fermí Corominas i en Jordi Vilarrasa. Hi haurà xais, hi haurà ovelles, hi haurà mules, burros, cavalls…” “Quant a les parades n’hi haurà més d’una dotzena, en tenim tres més que els altres anys.”

L’altra punt fort de la fira serà la mostra del dibuix, que enguany arriba a la 63a edició, i que s’inclou dins les activitats de l’Olot dibuixa, i es podrà trobar a la plaça Clarà.

Marià Vayreda, fira del dibuix:”Tenim un taller a càrrec del dibuixant Roc Oliver, que és especialista en dinosaures. És un il·lustrador científic. El dissabte farà tallers, oberts i gratuïts a tothom. I el diumenge el matí oferirà una màster class que consistirà en una petita xerrada o conferència sobre aquesta basant científica i investigadora.”

Al Firalet s’hi celebrarà la habitual mostra de vehicles d’ocasió que arriba a la 9a edició;  a la plaça Balmes hi haurà instal·lat el mercat extraordinari de roba;  a la plaça de braus serà l’escenari d’una exhibició eqüestre.; i a la plaça del mig s’hi durà a terme una nova proposta: el ‘Tastajocs’, i el tradicional mercat de col·leccionisme i andròmines un espai familiar i per els més petits.