L’Ajuntament Olot ha tornat a iniciar els tràmits per expropiar 11 habitatges buits i sancionar les entitats

Olot ha començat els tràmits per expropiar l’ús d’habitatges buits i imposar sancions a les entitats que en tinguin. Aquests són uns procediments que l’Ajuntament ja havia iniciat l’any passat però va haver d’aturar quan el Tribunal Constitucional va suspendre la llei catalana que ho permetia. De moment es farà amb 11 habitatges buits.


L’Ajuntament d’Olot té detectats  onze habitatges, que tenen cèdula d’habitabilitat, que estan inclosos als llistats de pisos buits, on no hi ha ningú empadronat i tampoc hi viu ningú. Amb aquests onze pisos el consistori ha tornat a iniciar els tràmits per a l’expropiació d’ús i per a imposar sancions a les entitats que en són propietàries. Els dos procediments es faran de forma paral·lela però esglaonada.

Jordi Alcalde, regidor d’Habitatge Ajuntament d’Olot: “Aquests són els que ens han retornat la informació que realment estan desocupats i per tant comencem a fer els tràmits amb aquests onze. Sí que no comencem amb tots onze, sinó que anirem de manera progressiva. Ara s’han començat tots aquests expedients, estem recollint la informació per anar-ho tirant endavant. No és un procediment ni fàcil ni ràpid a nivell de documentació. El que sí que és veritat és que quan abans comencem abans tindrem els primers resultats”

Amb aquests pisos s’obriran dos expedients en paral·lel: d’una banda el pla de mobilització d’habitatge buit, que és un pas inicial per poder imposar sancions a les entitats que tenen habitatges buits i per l’altre l’expropiació temporal, un procediment amb el que es podria expropiar l’ús de l’habitatge per un període d’entre 4 i 10 anys. Aquest és el tràmit que es va haver d’aturar quan el Tribunal Constitucional va suspendre la llei catalana que ho permetia. La suspensió del TC va aixecar-se a l’abril d’aquest any, fet que permet reprendre el procés.

x