L’Associació Gironina d’Orientació Empresarial i DinàmiG ajunten exempresaris i emprenedors per tirar endavant possibles idees de negoci

A l’espai ‘Amb Identitat’ d’avui anem a visitar una reunió entre ex empresaris i joves emprenedors, en el marc d’un projecte de l’Associació Gironina d’Orientació Empresarial i l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, que té com a objectiu posar facilitats a als futurs nous empresaris a tirar endavant les seves idees de negoci.


L’Associació Gironina d’Orientació Empresarial, AGOE, juntament amb l’Agència d’Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa, DinàmiG, ha posat en marxa, recentment, reunions entre emprenedors que volen iniciar un projecte amb empresaris jubilats amb trajectòria, per tal que aquests últims assessorin en tot el que necessitin els futurs empresaris.

Carme Busquets, tècnica d’empresa i emprenedoria de DinàmiG:”Nosaltres tenim un projecte de suport i assessorament a emprenedors i volíem aportar-hi la veu de l’experiència cap als que comencen de nou.”

El servei, que és gratuït, es pot sol·licitar a través del Servei d’Empresa i Emprenedoria. Un exemple és el d’en Francesc i la Laura que han tingut la idea de crear un aparcament de bicis retràctil al costat del paviment, amb l’objectiu de poder retirar l’estacionament quan aquest últim no convingui. Aquestes són les sensacions que tenen després de sortir de la reunió:

Francesc Baqué, emprenedor:”Nosaltres veníem més que res perquè ens ajudessin en la constitució de l’empresa, i a partir d’aquí ens van oferir el servei de mentoratge.”

Laura Plana, emprenedor:”Gràcies a la seva experiència ens resolen els dubtes que podem tenir o coses que no hàgim pensat prou bé, bàsicament.”

Per la seva banda, els mentors els donen els consells que creuen pertinents i els responen totes les preguntes que tinguin.

Josep Lluís Navarro, ex empresari i mentor:”Donem suport al petit emprenedor, a tot aquella persona que té iniciativa empresarial i necessita tot el nostra suport, en forma de tota la història i bagatge que puguem tenir a nivell professional.”

Mentors i emprenedors, dos dels ingredients necessaris per crear noves empreses i nous llocs de treball.