Alba Associació de Dones de la Garrotxa rep el reconeixement de l’Institut Català de la Dona pels seus 25 anys

Aquest dilluns, en un acte al Liceu, una cinquantena d’associacions de dones de Catalunya amb més de 25 anys de trajectòria van rebre un reconeixement de l’Institut Català de la Dona. Entre les entitats homenatjades n’hi ha una de garrotxina, Alba Associació Dones Alba de la Garrotxa.


L’auditori del Conservatori del Liceu, a Barcelona, va acollir aquest dilluns l’acte de lliurament del reconeixement que l’Institut Català de la Dona ha volgut fer a les associacions de dones de Catalunya que entre 2017 i 2018 han complert 25 anys. És el cas d’Alba, Associació de Dones de la Garrotxa, que va néixer el 1992 amb l’objectiu de donar suport a les dones de la comarca i potenciar l’activitat cultural en femení.

Catalina Sellas – Presidenta Associació de Dones Alba:”és una feina que s’ha anat fent dia a dia des del 1992. L’esperit que a dia d’avui encara mantenim és el mateix pel qual va nèixer Alba. En aquells moments no hi havia cap entitat, ni cap estament ni ningú que donés suport, protegís o aconsellés a una dona quan tenia algun problema. Ens ha fet molta il.lusió rebre aquest reconeixement per que pensem que és això: el reconeixement a una feina que mica en mica s’ha anat fent en tots aquests anys”.

Coincidint amb l’acte d’homenatge, es va constituir una taula que va permetre posar en comú les experiències d’associacions de dones de tot Catalunya. La representant gironina va ser la presidenta d’Alba, Catalina Sellas.

Catalina Sellas – Presidenta Associació de Dones Alba:”Se’ns va demanar des de l’Institut Català de la Dona de Girona si jo com a presidenta podia formar part d’una taula rodona que allà és va constituir. En aquesta taula rodona hi havia 5 dones, presidentes o no, però de 5 associacions i entitats diferents de tot Catalunya”.

L’Institut Català de la Dona va obsequiar les entitats amb una litografia amb una frase de Montserrat Roig que les esperona a seguir contribuint al teixit associatiu del territori : “Continuar, aquesta és la paraula”. Actualment Alba compta amb unes 300 sòcies i vol créixer encara més incorporant més joves.

 

 

Deixa un comentari