Olot en Comú presenta al.legacions a una línia de subvencions impulsades per l’Ajuntament d’Olot per a la millora de l’ocupació

Olot en Comú presenta al·legacions a la línia de subvencions que impulsa l’Ajuntament d’Olot per a millorar la qualitat de l’ocupació que generen les empreses de la ciutat. Els comuns consideren que les mesures no són suficients i demana, entre d’altres, que s’augmenti la dotació econòmica fins als 20.000 euros.


L’Ajuntament d’Olot ha previst incloure per primera vegada a les seves ordenances fiscals una bonificació d’entre un 5 i un 10% a l’Impost d’Activitats Econòmiques, IAE, per a aquelles empreses que apliquin millores en les condicions laborals dels seus treballadors. Olot en Comú comparteix la preocupació per la qualitat dels llocs de treball a la Garrotxa, però considera que les mesures proposades són insuficients per abordar el problema.

Xavier Garcia – Portaveu Olot en Comú:”la preocupació per una feina més estable i d’una major qualitat la compartim de totes totes, però les ajudes que ara fan amb aquestes subvencions ens semblen ridícules. per posar un exemple: els 5.000 euros totals d’aquestes tres mesures és una ínfima part del que s’ha gastat per exemple només amb promoció o propaganda amb la fira orígens que hem tingut aquest cap de setmana”.

El grup municipal encapçalat per Xavier Garcia ha presentat una sèrie d’al·legacions on demana que es rectifiquin les bases específiques de la subvenció. La principal queixa dels comuns és la dotació econòmica que es destina a les tres modalitats de l’ajuda, segons si es tracta d’accions per a l’estabilitat laboral, els sous dignes o la conciliació.

Xavier Garcia – Portaveu Olot en Comú:”Les quantitats d’ajuts són rídicules en cada una d’aquestes circumstàncies són 2.000 euros. Per tant si amb una hi participen 10 empreses vol dir que tenen un ajut de 200 euros i amb el tema de la conciliació dons 2000 euros ja semblava excessiu a l’ajuntament i el PdCat i ho han deixat només amb 1000 euros. I nosaltres el que fem amb les al.legacions és corretgir tot això fent les propostes que nosaltres pensem que cal fer”.

Olot en Comú demana que s’incrementi l’aportació fins als 20.000 euros en cadascuna de les modalitats i també que s’hi puguin acollir totes les empreses i no només les que paguen l’IAE, que facturen més d’un milió d’euros a l’any. Entre d’altres canvis també proposen que es tinguin en compte les empreses de treball temporal, així com els casos de discriminació salarial femenina.