El Festival Lluèrnia torna a Olot després de l’aturada de l’any passat per la tensa situació política a Catalunya

El dissabte 10 de novembre Olot es tornarà a encendre amb el foc i la llum del Lluèrnia, que l’any passat va anul·lar-se per motius polítics. S’hi podran veure una seixantena de propostes, entre elles la majoria de les instal·lacions previstes per l’any passat. Les intervencions artístiques es repartiran pel centre d’Olot i podran consultar-se a través d’una aplicació.


Un any després de la seva cancel·lació el Festival de foc i llum Lluèrnia torna a il·luminar Olot. Des de la posta del sol i fina mitja nit, el festival ens redescobrirà espais quotidians de la ciutat des d’una altre mirada. Artistes visuals i professionals creatius d’Art de Catalunya i dels instituts i escoles de gairebé tota la comarca creen instal·lacions de llum i foc creant una essència màgica per a un festival màgic que creix i s’expandeix per arribar a tots els públics i racons.

Xevi Bayona, Director Festival Lluèrnia: “hem expandit Lluèrnia. Ens sembla interessant agafar i anar il.luminant els racons de la nostra ciutat i alhora de la nostra comarca també. Per això, per fer aquesta sessió inaugural, divendres, tindrem aquest aperitiu del Festival, doncs aquest any anirem a Sant Joan Les Fonts en un espai fantàstic per poder-hi fer algunes de les actuacions”.

La fumarola el dia de la inauguració, és alguna de les activitats més vistoses del festival, però la programació es nodreix d’altres  que juguen amb el foc i la llum. Artistes d’arreu que troben en el Lluèrnia una bona oportunitat en la Garrotxa per la força que te l’entorn.

Tom Carr, Artista que participa al Lluèrnia: “Si puc parlar en nom d’uns quants artistes i creadors que conec, és un plaer i alhora privilegi poder participar en aquest projecte amb vosaltres”.

El Lluèrnia desplegarà un equip de voluntaris, artistes i públic. El que demostra que el festival és ja una aposta forta per a la ciutat d’Olot que s’obre per a oferir espectacle de llum a tots els que el visitin.

La mobilitat és un dels temes que també preocupa a l’organització i per això enguany Lluèrnia també tindrà una aplicació treballada a colze amb l’ajuntament d’Olot.

Marta Aumatell, Organització del Festival Lluèrnia: “A part del programa en paper, tindrem l’aplicació i després tindrem molta més informació que és la que estem treballant conjuntament amb l’ajuntament que és tota la manera de accedir per al dia del festival, tota la part de circulació juntament amb la policia i protecció civil”.

El festival comptarà amb espectacles impressionants com el de Xevi Bayona amb l’Sfera a la Plaça de Braus, el Pim Pam Pum Foc que obrirà les portes del seu cau de diables, un homenatge als morts de la Guerra Civil o el vermut dels enlluernats amb tots els autors dels projectes el 27 d’octubre.