El Puigsacalm acollirà dissabte un dels actes del Cims per la Llibertat

Aquest cap de setmana es celebra, a nivell català, el Cims per la Llibertat. Amb aquesta iniciativa cadascun dels polítics i líders independentistes que estan a la presó o bé a l’estranger han escollit un cim on, en el marc de la campanya, s’hi ha organitzat un ascens. A la Garrotxa es pujarà al Puigsacalm, muntanya escollida pel expresident Puigdemont.


El Puigsacalm acollirà aquest dissabte 13 d’octubre el Cims per la Llibertat. Aquesta és una iniciativa per donar suport als polítics i líders independentista que està a la presó o a l’estranger i a les seves famílies. Així en el marc de la campanya cadascun d’ells ha escollit un cim on s’hi ha organitzat un ascens aquest dissabte. L’expresident Puigdemont va escollir el Puigsacalm. El GECA d’en Bas és l’entitat que, sota el paraigües de la Federació d’Entitat Excursionistes de Catalunya, la FEEC, lidera l’organització de l’ascens al Puigsacalm. En aquest cas, la FEEC ha limitat les inscripcions a 500 persones i ja fa uns dies que estan tancades.

Pere Gelis, membre del GECA: Tothom qui vulgui venir, podrà venir per camins de pujar al Puigsacalm. És a dir, no posarem límit a la gent que vulgui venir. L’únic és que no podran venir des del coll de Bracons, perquè aquí sí que estarà limitat a les persones que s’hagin inscrit abans”

El punt de trobada per als participants inscrits és el Pavelló Municipal d’Esports de Sant Esteve d’en Bas, des d’on un autobús els durà fins al coll de Bracons, per on faran l’ascens al cim. En motiu de l’esdeveniment, la carretera de Bracons, des de Joanetes i per la Vola, estarà tallada al transit. Per tant des d’aquest accés, a l’acte només hi podran accedir les persones inscrites. Tot i així, tothom qui vulgui podrà anar al Puigsacalm des de qualsevol altre accés. Un cop al cim del Puigsacalm, cap al migdia es farà un acte al cim. En l’esdeveniment s’hi espera la participació de diverses personalitats

Pere Gelis, membre del GECA: “Està confirmat que vindrà l’alcaldessa de Girona, la d’Amer, l’alcalde de la Vall d’en Bas i suposem que altres polítics. Ens han dit i confirmat que també vindrà el President Torra. Evidentment això està supeditat a la seva agenda”

El Cims per la Llibertat és un acte simultani, que a banda del Puigsacalm es farà també en 17 cims catalans.