La comissió de participació de Maià decideix seguir acollint els joves migrants sense referents familiars per unanimitat

L’Ajuntament de Maià de Montcal es compromet a garantir l’acolliment i la convivència dels joves migrants sense referents familiars que es troben acollits al mas Can Teixidor des de l’agost. L’equip de govern ha demanat, per la seva banda, que la Generalitat sigui sensible i aculli els menors nouvinguts al territori de forma proporcional per no desbordar la capacitat d’acollida de municipis petits com el seu. Són les conclusions a les que va arribar ahir la comissió de participació celebrada a Maià. El Govern sol·licitarà el canvi de la cèdula d’habitabilitat del mas per mantenir els 20 joves.


Bona tarda. Valoració molt positiva per part de totes les parts reunides a la comissió de treball i participació celebrada ahir al vespre a Maià de Montcal sobre l’acolliment de 20 joves migrants sense referents familiars en un mas del municipi. A porta tancada van reunir-se una representació de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència de la Generalitat, l’entitat gestora del centre l’Ajuntament de Maià, veïns del municipi i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa. De la trobada va sorgir el compromís de l’Ajuntament per permetre l’acolliment dels menors que són al municipi i garantir-ne la convivència. El Govern català i l’entitat gestora van presentar el projecte d’acollida que plantegen per als menors al municipi, un projecte comunitari que permeti la integració dels joves en la vida del poble. Queda per resoldre la qüestió de la cèdula d’habitabilitat, que fins ara només permetia la residència de 18 persones, tal i com va avançar Olot Televisió, la Generalitat sol·licitarà una modificació per tal d’ajustar-se a la normativa. L’Ajuntament no té competències en matèria de centres d’acollida i, per tant, no té cap responsabilitat jurídico-administrativa. A la reunió, l’equip de govern de Maià va demanar al Govern català que sigui sensible a la capacitat d’acolliment de municipis com el de Maià i no obri més centres d’acollida al terme municipal. La comissió va decidir seguir-se reunint periòdicament.

Deixa un comentari