La Garrotxa commemora el Dia de la Salut Mental amb diverses activitats per conscienciar a la societat

Avui és el Dia Mundial de la Salut Mental, i com cada any Olot ho commemora amb diverses activitats per sensibilitzar la població sobre la seva importància. Les escales de Sant Esteve han acollit una intervenció urbana de l’Escola d’Art, que col·labora amb el Centre de Salut Mental de la Garrotxa i l’Associació de familiars ‘El paraigua’ per fer difusió de la importància de la salut mental.


Prop de mig miler de persones relacionades amb l’Escola d’Art d’Olot han dibuixat un cor a les escales de Sant Esteve, sumant cadascú el seu granet a la intervenció artística com si fos un píxel de la imatge a realitzar. La voluntat és ser conscients que tothom pot ajudar moltíssim a l’hora de treballar per solucionar les problemàtiques socials i psicològiques relacionades amb la salut mental.

Aquesta col·laboració és un exemple del treball cooperatiu que es duu a terme a la demarcació de Girona per afrontar els assumptes relacionats amb la salut mental, un exemple per a tota la comunitat europea.

La jornada compta amb diferents activitats organitzades per l’Associació de familiars ‘El paraigua’, el Centre de Salut Mental de la Garrotxa i el Consorci d’Acció Social, a més d’altres entitats: fins la tarda hi ha una taula informativa a la plaça Rector Ferrer, i també es duu a terme a les quatre un teatre Fòrum al Núria Social i un taller per cuidar de la salut mental de cadascú.