Les Preses, a punt per a la celebració de la Gala 2018 amb el concert dels Catarres com a principal reclam

A les Preses ja ho tenen tot a punt per la Gala d’enguany. Una trentena d’activitats conformen una programació que té com a principal reclam el concert d’Els Catarres d’aquest dijous a la nit, però on també tenen un gran pes les tradicions com ara el ball de cintes o la sortida dels Gegants, la Granota i els Calabotins.


Les Preses dóna aquest dimecres el tret de sortida a quatre dies intensos amb la celebració de la Gala 2018. La Comissió de Festes del municipi ha treballat durant tot l’any per confeccionar un ampli programa que inclou una trentena d’activitats per a tots els públics, amb la col·laboració de diverses entitats del poble. La música en serà un dels plats forts. El trio d’Aiguafreda Els Catarres, un dels grups catalans més reconeguts del moment, serà el cap de cartell de la primera nit, per presentar el seu darrer disc Tots els meus Principis.

Jordi Nogué ‘Macu’, Comissió Festes les Preses: “la comissió quan opta per contractar, a l’hora de fer un format un any per l’altre considerem que ‘sha de mirar l’actualitat musical catalana i enguany Els Catarres presentaven nou disc: la gira nova, i ens va semblar una bona aposta i és un reclam per a tota la comarca. Les entrades ja les tenim a la venta”.

El mateix dijous, abans del concert, a dos quarts de nou del vespre, tindrà lloc un dels actes destacats de la festa, el pregó d’obertura des del pati de l’Ajuntament, a càrrec d’Enric Plana, exalcalde i autor del llibre ‘Les Preses i la seva gent’.

Jordi Nogué ‘Macu’, Comissió Festes les Preses: “no per que hagi estat alcalde en el passat, si no més que res, l’any passat va escriure un llibre del poble i la seva gent i s’endinsa en els records de vivència, d’aquells anys, amb imatges que hi ha possat al llibre…et vé una nostàlgia que vam pensar que era la persona ideal per obrir la Gala”.

A la festa no hi faltarà la tradició, amb el ball de cintes el divendres a la tarda i els Gegants, la Granota i els Calabotins, que sortiran gairebé cada dia. El fi de festa serà el diumenge 14 amb un espectacle a càrrec de Pim Pam Pum Foc i la cercavila nocturna de la faràndula. Concerts i balls, la festa holi, la fireta o l’obra de teatre de la companyia Sal i Pebre són algunes de les propostes que els veïns de les Preses i tots els garrotxins podran gaudir durant aquests quatre dies. Al web www.galadelespreses.cat es pot consultar la programació completa de la Gala.