Alexandra Barrés s’imposa al VIIIè Premi Eva Toldrà d’il·lustració organitzat per l’Escola d’Art d’Olot

Avui s’ha donat a conèixer el veredicte del VIIIè Premi Eva Toldrà d’il·lustració, impulsat per la família Toldrà-Fernández i l’Escola d’Art d’Olot. Es tracta d’un reconeixement que permet estimular projectes creatius als alumnes de dotze escoles artístiques de Catalunya. El guanyador de la categoria general ha estat Alexandra Barrés, de l’escola La Massana de Barcelona.

Començar en el món de la il·lustració i poder viure d’ella no és senzill, com en qualsevol àmbit artístic, però sempre hi ha espais que permeten impulsar els projectes creatius de cadascú. Des de fa 8 anys, la família Toldrà-Fernández incentiva els Premis Eva Toldrà en record de la seva filla, que volia obrir-se un lloc en aquest camp, i sota l’organització de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot promou el treball dels alumnes amb un reconeixement amb dotació econòmica.

Aquest dijous s’ha fet públic el veredicte del VIIIè Premi Eva Toldrà, on hi han participat 22 alumnes escollits de dotze centres artístics de Catalunya. L’acte ha comptat amb una conferència de l’il·lustrador Pep Boatella, que ha explicat la seva experiència en el camp.

En la categoria general, la vencedora ha estat Alexandra Barrés, de l’Escola la Massana, amb el projecte ‘I de sobte la fera’. Ha estat dotada amb un premi de 1.000 euros. Marcela Altet, de l’Illa de Sabadell ha guanyat el segon premi, i s’ha mencionat Irene López de la Industrial i Daniel Quintero de l’Escola d’Art de Manresa. En la categoria concreta per l’Escola d’Art s’ha valorat ex-aequo a Sara Rossell i Mònica Esteo. I per últim, la categoria de millor llibre il·lustrat en paper ha estat per ‘Newton y sus movidas’, il·lustrat per Jordi Barenys.