El delegat del Govern a les comarques de Girona condiciona l’inici de les obres de variant d’Olot a l’aprovació dels pressupostos

El Delegat del Govern de la Generalitat a les comarques de Girona va ser ahir al programa Pros i Contres d’Olot Televisió per parlar de la Garrotxa i de Catalunya. Vila no va voler assegurar els terminis compromesos per l’exconseller Josep Rull, segons els quals l’obra, pressupostada en 124 milions d’euros, hauria de començar el 2019. El delegat ho ha condicionat a l’aprovació dels pressupostos per a l’any vinent.


Les divergències entre els dos socis de govern de la Generalitat al Parlament de Catalunya i la pèrdua de la majoria sobiranista podria condicionar fins i tot l’inici de les obres previst per a la variant d’Olot. A Olot Televisió el delegat del Govern a Girona, Pere Vila, ha advertit que sense els pressupostos aprovats i d’altres factors, com el compliment dels acords per part del ministeri, serà molt difícil complir els terminis anunciats per l’exconseller Rull ara fa un any.

Pere Vila, delegat del Govern a Girona: “Si una cosa he après en aquests anys de gestió pública és que parlar de terminis quan hi ha tanta complexitat tècnica i sobretot el tema pressupostari pel mig… jo no m’hi vull comprometre amb aquesta claretat que vostè m’ho pregunta, bàsicament perquè si no hi ha pressupostos no hi ha partida, i per tant tendiríem a mentir”.

Respecte del projecte de la futura planta de triatge comarcal Pere Vila és en canvi optimista. El projecte està encallat des de fa dos anys, entre d’altres coses, per la voluntat d’ampliació d’una empresa al polígon de Poliger. El delegat del govern ha informat que hi ha prevista una reunió a tres bandes juntament amb l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i el Consell Comarcal, on s’haurà d’acabar decidint la seva ubicació.

Pere Vila, delegat del Govern a Girona: “S’està treballant des del Departament amb relació directa amb l’Ajuntament i sobretot amb el Consell Comarcal. Estan pendents d’una reunió en la qual acabaran de definir finalment com acaba aquesta situació. Sóc optimista en què aquestes properes setmanes des de la conselleria es donarà una visulaització que aclarirà molt com acabarà”.

Pel que fa al projecte de la depuradora de la Vall d’en Bas, que ha de beneficiar el terme municipal d’Olot, el delegat del Govern ha explicat que va ser aturat per decisió municipal, la qual cosa, de retruc, va aturar-ne la subvenció prevista, i això, segons Vila, farà difícil recomençar.