El PDeCAT de la Vall d’en Bas reclama a l’equip de govern la col·locació de lectors de matricules a l’entrada i sortida del municipi

El PDeCAT de la Vall d’en Bas ha emès un comunicat en el qual hi mostra el seu desacord amb l’equip de govern de no participar en la iniciativa de col·locar lectors de matricules a les principals entrades dels municipis de la comarca, per tal de reforçar la seguretat i reduir la delinqüència. La proposta era del Consell Comarcal i està previst que a partir de l’any que ve es comencin a col·locar els aparells els municipis que s’hi van mostrar favorables.


Fa dos anys vuit municipis de la Garrotxa van donar els vist i plau a la proposta del Consell Comarcal d’instal·lar lectors de matricules als accessos dels seus pobles amb l’objectiu de reforçar la seguretat i dissuadir la delinqüència, i així controlar totes les vies d’entrada i sortida a la comarca. L’acció requeria la necessitat que tots els alcaldes de la comarca hi estiguessin d’acord, però no va ser així. Sant Joan les Fonts, Besalú, Sant Jaume de Llierca, la Vall de Bianya, Sant Feliu de Pallerols, Les Preses, Les Planes d’Hostoles i Maià de Montcal van dir que sí en el seu moment, i Olot i Sant Aniol de Finestres hi van mostrar el seu suport.

Un dels municipis que va rebutjar la proposta va ser la Vall d’en Bas, i a pocs mesos que comenci la col·locació dels aparells als diferents pobles, el cap de l’oposició a l’ajuntament, Miquel Calm, del Partit Demòcrata, reclama a l’equip de govern que es sumi a la iniciativa, i es mostra en total desacord en la opció escollida per l’equip de govern.

Miquel Calm, PDeCAT, cap de la oposició Aj. Vall d’en Bas:”Falta de compromís, del col·laboració amb els pobles veïns i amb la comarca. Li demana a l’alcalde que reconsideri la seva postura, que en parlem, i si en parlem això quedarà com quedarà, i si no ho fem, nosaltres això no ho deixarem així, està claríssim.”

En el seu moment, l’alcalde de la Vall d’en Bas va declinar participar-hi pel fet que a la vall té moltes entrades i sortides, perquè als Túnels de Bracons ja hi ha càmeres i hi sovintegen els controls policials, i per altres prioritats a l’hora de dedicar-hi part del pressupost municipal. Segons Calm, el fet de no incloure’s a la mesura suposaria una acció que atempta contra la seguretat del municipi i de tota la comarca. L’exalcalde de la Vall d’en Bas creu que una solució seria compartir els costos de la càmera amb l’ajuntament de Les Preses.

Miquel calm, PDeCAT, cap de la oposició Aj. Vall d’en Bas:”Potser la càmera que ha d’anar a les Pres, si la posem a l’entrada dels Túnels de Bracons, podríem compartir, només faria falta una sola càmera [per dos pobles].”

Una part important dels costos de la instal·lació va a càrrec dels mateixos ajuntaments i el tema ja va ser tractat durant un ple.

x