El projecte Recursos Educatius proposa més de 200 activitats a les escoles de la comarca

L’Institut Municipal d’Educació d’Olot coordina cada any una amplia orferta d’activitats de caire lúdico-formatiu a les quals es poden apuntar totes les escoles de la comarca. S’emmarquen en el projecte Recursos Educatius, que fa més de 20 anys que funciona a la ciutat. Actualment n’hi ha un total de 215 amb 50 de noves aquest curs. Un exemple és el Festival de la Fruita que va celebrar-se fa uns dies a la Sala El Torín d’Olot.

Aniol Sellabona, Tècnic Institut Municipal Educació: “Des de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot som conscients que tenim una responsabilitat compartida amb tota l’educació però sobretot amb els centres i les famílies en l’educació dels infants i joves. Sabem que és un repte tan i tan gran que tenim la necessitat d’afrontar-lo conjuntament amb els agents educatius del territori”

El projecte Recursos Educatius busca donar servei als centres educatius de la comarca i les entitats i professionals que poden aportar una educació de qualitat als infants i joves. Des de l’IME s’organitza i es gestiona la recerca d’activitats que poden interessar als centres, s’elabora una guia i els centres trien quines encaixen més en la seva programació curricular. En poden ser exemples les obres de teatre, el Festival de la Fruita, activitats de la Xarxa de Museus de la Garrotxa, activitats d’educació ambiental, promoció de la salut…

Aniol Sellabona, Tècnic Institut Municipal Educació: “Cada any intentem aportar novetats, actualitzar la guia, que no sigui un recurs estàtic. Aquest any tenim 51 activitats noves i mirem d’estar sempre atents als professionals que poden aportar noves activitats a la guia, les necessitats dels centres, les idees que seria interessant apropar als escolars…”

Es tracta d’un projecte viu i dinàmic, que aconsegueix teixir una xarxa de complicitats en moltes àrees per contribuir en l’educació i la formació dels més joves.

x