La Garrotxa viu aquest cap de setmana la Trepitja Garrotxa i la Cursa Popular Ciutat d’Olot Sant Lluc amb modificacions en els seus recorreguts

Aquest cap de setmana els aficionats de l’atletisme tenen dues de les cites més importants de l’any a la comarca: són la Trepitja Garrotxa, que recorre els senders de muntanya de l’Alta Garrotxa, i la Cursa Ciutat d’Olot, més pensada pels que prefereixen l’asfalt. Totes dues han canviat el seu recorregut aquest 2018.


La Trepitja Garrotxa celebra cinc edicions aquest 2018. La cursa d’alta muntanya del Centre Excursionista Olot torna a descobrir els racons més bonics de l’Alta Garrotxa, pujant als cims més destacats de la zona. Però enguany redueix els seus recorreguts principals: els corredors poden completar una distància de 84 quilòmetres amb un desnivell positiu de 4.750 metres, i una de 53 quilòmetres, amb un desnivell de 2.900. Amb aquesta reducció es permet una millor cobertura logística de la prova i evitar els camins asfaltats: la Trepitja Garrotxa augmenta el recorregut sobre pistes i corriols de terra fins al 93%.

Ramon Bartrina, membre de l’organització de la Trepitja Garrotxa: “Els que els hi agrada córrer gaudiran: no hi ha tanta pedra, veuran més ermites romàniques i passaran per més miradors per veure el recorregut que han fet, a més de descobrir altres tresors de l’Alta Garrotxa”.

Qui prefereix les curses d’asfalt, però, té un altre esdeveniment marcat: la Ciutat d’Olot-Sant Lluc, que enguany organitza el Team Nan Oliveras. Precisament, aquesta competició també ha modificat el seu recorregut aquest any, per afavorir l’experiència de l’atleta.

Nan Oliveras, membre de l’organització Cursa Ciutat d’Olot Sant Lluc: “Hem decidit de fer un circuit molt cèntric: es faran dues voltes pel centre de la ciutat, pel carrer de Sant Rafel i el Passeig de Barcelona. Creiem que serà un circuit molt ràpid i esperem que la gent surti a animar els atletes que corrin la cursa”.

La Trepitja Garrotxa, un esdeveniment completament solidari contra el càncer infantil, arrencarà dissabte a les vuit del matí des d’Oix, en les seves modalitats de 84 i 53 quilòmetres, mentre que les curses de 23 i 13 quilòmetres tindran lloc diumenge a la mateixa hora. D’altra banda, la tradicional Cursa Ciutat d’Olot Sant Lluc es celebrarà diumenge, iniciant la jornada amb les curses de promoció a dos quarts de deu del matí i vivint la competició principal a partir d’un quart d’onze.

x