Quatre ajuntaments garrotxins obriran les portes al públic el dia 12 d’octubre

Alguns ajuntaments de la Garrotxa han decidit obrir les seves portes o treballar a porta tancada aquest divendres 12 d’octubre. En són exemples Mieres, Montagut i Oix i Beuda i Argelaguer, pels quals demà serà un dia laborable. En altres punts com La Vall d’en Bas o Sant Jaume de Llierca, l’equip de govern mantindrà la seva activitat, però es treballarà a nivell intern.


Com cada any, uns dies abans de la festa de la hispanitat, el dia 12 d’octubre, molts ajuntaments de Catalunya i, com no, de la Garrotxa, opten per diferents opcions, pel que fa mantenir o no els seus serveis.

Aquest any a la Garrotxa hi haurà quatre municipis que obriran amb total normalitat: Montagut i Oix, Beuda, Mieres i Argelaguer. Concretament a Montagut i Oix hi estaran treballant durant el dia l’alcaldessa i un regidor. La principal raó de no fer festa aquest dia, segons la mateixa alcaldessa, és que pel 12 d’octubre no hi ha res a celebrar, i per això oferirà als ciutadans la possibilitat d’agilitzar tràmits o consultes com si fos un dia feiner habitual.

Mònica Boix, alcaldessa de Montagut:”Creiem que és positiu, perquè és un dia que la gent té festa, en general, h ha llocs que no, evidentment, i per això deixem les portes obertes, perquè les visitants puguin dirigir-se a nosaltres amb tot allò que considerin.”

Dos ajuntaments més, el de la Vall d’en Bas i el de Sant Jaume de Llierca han optat per una decisió intermitja: treballar però amb la porta tancada al públic. Així doncs, alcaldes i regidors atendran la seva agenda com qualsevol altre dia laborable.

A la resta de municipis de la comarca els consistoris romandran tancats. Opinions per a tots els gustos, en un dels dies més polèmics de l’any.