El president Quim Torra participa en l’ascens al Puigsacalm en el marc de la campanya Cims per la Llibertat

El president de la Generalitat, Quim Torra, va participar aquest dissabte en l’ascensió al Puigsacalm, en el marc de la campanya Cims per la Llibertat. A la iniciativa hi van participar membres del govern i de les institucions.


Cims per la Llibertat és una acció simultània que convida a pujar a divuit muntanyes del país que van escollir els presos i exiliats catalans. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va visitar aquest dissabte la Garrotxa per participar en l’ascens al Puigsacalm.

Aquest va ser el cim escollit per l’expresident Carles Puigdemont, una muntanya de 1.512 metres. Cada una de les muntanyes escollides per a aquesta acció es va dedicar a un dels dirigents independentistes.

Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya: “Jo estic molt content. Cada vegada que la nostra gent es mobilitza, que ho fa d’aquest manera, cívica i pacífica, alegre. Però alhora ho fa combativa i resistent”.

L’acte va comptar també amb la presència d’altres personalitats polítiques, com el regidor de Cultura, Pep Berga. A més, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, també va visitar la Garrotxa.

Marta Madrenas, alcaldessa de Girona: “Avui és una jornada festiva, reivindicativa, on ens unim tots per exigir la llibertat dels nostres presos i el retorn dels exiliats polítics. És important que estiguem tots junts en comunitat i treballem en aquesta línia.

Aquest esdeveniment es va fer en benefici de l’Associació creada pels familiars dels líders independentistes que són a la presó o a l’estranger. L’activitat va comptar amb la iniciativa del centre excursionista de la Vall d’en Bas. El GECA va apadrinar el cim per portar tots els excursionistes al Puigsacalm.

Sergi Plana, president de GECA: “Una macro-sortida, Cims per la Llibertat. Hi ha 18 cims escollits pels presos o exiliats”.

El cost de la inscripció va ser de deu euros per persona. A més, va incloure una samarreta amb un dorsal i una assegurança. Quim Torra ha visitat la Garrotxa dues vegades en poc més d’un mes. L’última cita va ser per les Festes del Tura. Aquest cop, la visita preparava una activitat ben diferent.