La Greda Street Band s’acomiada amb un últim concert a la Sala El Torín

La Greda Street Band va celebrar aquest dissabte el seu últim concert a la Sala El Torín d’Olot. El conjunt garrotxí va posar punt i final a desenes de concerts, dos discos i, per sobre de tot, deu anys de trajectòria.


L’últim adéu. Un dels conjunts garrotxins que han deixat la petjada més fonda de la música de la comarca. Desenes de concerts i dos discos on han buscat reivindicar la música popular per sobre de tot.

La Greda Street Band va posar punt final a la seva trajectòria musical a la Sala El Torín d’Olot amb el concert ‘Orgull Rural sempre’. La formació olotina va acomiadar les grans cites als escenaris, i va decidir baixar-ne i diu adéu al seu camí.

Martí Albesa, cantant: “La història de la Greda Street Band és una història d’èxit simplement perquè de bon principi no va tenir cap pretensió. Aquest grup va estar fet per amenitzar un sobretaula d’un sopar ara fa uns 11 anys. Fem aquesta festa per acabar-ho, per celebrar-ho i per sortir per la porta gran, que nosaltres ens hem obert”.

La formació garrotxina va néixer el 2008 de la mà de l’associació La Greda. Cançons tradicionals, arrelades a la ciutat d’Olot. Un grup que en cap moment ha perdut l’orgull rural.

Miquel Gómez, guitarrista: “La despedida del nostre grup l’hem titulat ‘Orgull Rural Sempre’.

El seu primer disc “El Discu”, amb cançons locals versionades, va consolidar el projecte i agafar una mirada més professional. La maduresa del conjunt va portar a un segon disc amb temes propis.

El conjunt va voler agrair, a més, l’ajuda de l’ateneu Mala Petja i la feina de tots els músics que han anat passant pel grup. També, a la solidaritat del restaurant Hostal del Sol, per ser un continu espai d’assaig per al grup.

Pau Àvila, guitarrista: “És molt especial, i la veritat és que estem conents, nerviosos i una mica malencòilcs, perquè no dir-ho”.

L’últim concert, anomenat ‘Orgull Rural sempre’, va ser un homenatge a la filosofia del grup. El comiat va posar els nervis i l’emoció a flor de pell davant un centenar de persones. Un punt final a un estil únic de música. Una sensació agredolça, per acomiadar de manera definitiva un fidel públic que trobarà a faltar la Greda Street Band.

Deixa un comentari