Prop de 400 corredors participen en una Trepitja Garrotxa accidentada per culpa d’accions incíviques

El municipi d’Oix ha acollit aquest cap de setmana una nova edició de la Trepitja Garrotxa, la cursa de muntanya solidària que recull fons per a la investigació contra el càncer infantil. Prop de 400 participants han corregut per l’Alta Garrotxa en dues jornades. Els resultats de les proves del diumenge han hagut de ser anul·lades per la falta de marques en diversos punts de la prova, que van ser enretirades per algú incívicament durant la nit.


Aquest cap de setmana el municipi d’Oix ha celebrat la cinquena edició de la Trepitja Garrotxa, la cursa de muntanya solidària que recorre els impressionants paratges de l’Alta Garrotxa, i que dóna tots els seus beneficis a la Fundació Albert Bosch, per la cura del càncer infantil. La cursa va comptar amb un animador de luxe, el campió del món d’ultratrails, Pau Capell, que va visitar una de les primeres ultra trails que va fer.

Pau Capell, campió del món d’ultratrails 2018:”Aquest any he acabat la temporada molt cansat i no em volia perdre la prova. He vingut a veure coms segueix funcionant la cursa, i a saludar els amics de la organització.”

El dissabte es van es van dur a terme les dues proves llargues. A les set del matí es va donar tret de sortida a la prova més dura, l’ultra trail de 84Km, que va vèncer Adrià Matas, que va aturar el crono en 10h37′. La millor en l’ultra trail femenina va ser Laura Boix, que va completar el recorregut en 13h59′, i que va arribar completament de nit.

Adreà Matas, guanyador ultra trail:”Em va agradar molt la part del Comanegra, el que passa és que a dalt estava molt emboirat, i la baixada, per mi, va ser molt dura, perquè era relliscosa, i la veritat és que em va rebentar les cames, però en general, un recorregut molt ui molt guapo.”

Laura Boix, guanyadora ultra trail:”Exigent, però bé tan pel que fa a desnivell com pel que fa a quilòmetres. Al ser tantdura es fa llarga.”

El diumenge les coses no van anar tan bé. Segons la organització, de nit algú va treure les marques que havien de servir per guiar els atletes de les proves de 23 i 13km, fent que durant la cursa aquests últims es perdessin i prenguessin altres camins. Una quarantena de corredors es van desviar fins a Sadernes, i alguns van haver de ser recollits amb cotxe per part de la mateixa organització.

Paco Gil, organització Trepitja Garrotxa:”Hi ha coses que no podem fer nosaltres, perquè és clar: si nosaltres el dissabte a la tarda recorregut, i el diumenge al matí ens trobem sense les marques de les cintes, doncs tenim un problema. Un problema d’incivisme, cal conscienciació per part de la gent. Posem que és una cursa solidària…”

Albert Grabulosa, organització Trepitja Garrotxa;”El que ha passat és que hi havia un punt on ens han tret marques, aquesta nit, o no se quan, i era un punt clau, de fet, el punt clau, perquè era el punt on es marcava el recorregut d’anada i de tornada, amb el qual els primer han arrencat i han començat a pujar en sentit contrari…”

Davant aquesta situació, la organització va  decidir deixar acabar la cursa a tots aquells que volguessin i retornar els diners als més de 200 participants de les proves curtes, just abans de fer l’entrega de trofeus, on es va deixar vacants els de les proves de 23 i 13km.

Prop d’un 400 corredors van prendre la sortida en el total de les quatre proves, una xifra lleugerament inferior a la de la passada edició.

Deixa un comentari