Centenars de persones s’apleguen davant l’Ajuntament d’Olot per demanar l’alliberament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

Aquest vespre davant de l’Ajuntament d’Olot s’hi han aplegat centenars d’olotins i olotines per a reclamar la llibertat dels polítics catalans presos arran del procés català. Aquest dimarts, però la concentració ha tingut un caire encara més especial ja que es commemora un any de l’empresonament dels dos activistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. En l’acte s’ha tornat a reclamar l’alliberament dels polítics presos i dels dos Jordis. En un comunicat conjunt ANC i Òmnium La Garrotxa han deixat clar que l’empresonament és fruit d’una judicialització de la política espanyola. Els CDR també han llegit un comunicat en el qual defenses l’alliberament dels polítics i activistes catalans.

Josep Maria Corominas, vicepresident de l’AMI: “He pogut estar amb els Jordis fa uns dies i estan valents, forts, convençuts del que varen fer però la resta de ciutadans ens sentim malament per que ells estiiguin presos”

Anna Barnadas, portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot: “El cas dels Jordis és el més trist. son dos líders socials que lo unic que han fet es treure milions de persoens pacíficament per reclamar drets del poble de Catalunya. Ells estan forts i hem d’arribar a l’obectiu final que és la llibertat de Catalunya”.

Josep ferrés, Coordinador Local ANC: “Nosaltres seguim optant per la via unilateral si el govern espanyol no ofereix cap mena de pacte”.

Núria Batallé, presidenta Òmnium La Garrotxa: “L’estat espanyol ha tergiversat proves i esperem un judici del tot injust ja que cap d’ells ha fet res”

L’acte ha comptat amb l’actuació de l’artista musical Pep Puigdemont i no ha faltat l’habitual minut de silenci. Ja al final de l’acte s’han encès uns globus il.luminats que s’han deixat volar ja que representaven cada un dels empresonats arran de l’1-O.

x