La Garrotxa és la comarca que millor va reciclar a la demarcació de Girona durant el 2017

La Garrotxa és la comarca que millor recicla de la demarcació de Girona, segons les dades de l’Agència de Residus de Catalunya. La mitjana comarcal en recollida selectiva neta és del 37’6%, més de cinc punts per sobre del percentatge català. Segons el SIGMA, per  fer créixer aquestes dades cal separar millor l’orgànica.


La Garrotxa supera en gairebé tots els paràmetres la mitjana catalana de recollida selectiva neta, segons les dades de 2017, i és la que millor recicla de la demarcació: la mitjana de les comarques gironines es situa al 31’46%, i la dada garrotxina arriba al 37’62%. El Consorci de Medi Ambient i Salut Pública, el SIGMA, considera que l’estratègia que aplica la comarca es demostra efectiva.

Francesc Canalias, director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa SIGMA: “Pensem que és una bona estratègia per arribar als objectius: tenir municipis molt per davant de la resta del territori és important però no és el que busquem com a regió”.

Pel que fa als diferents apartats, la Garrotxa ha aconseguit parar el creixement de la generació de residus, amb 1’39 quilograms per habitant i dia, una dècima per sota de la mitjana catalana actual i del percentatge registrat el 2016. La comarca també encapçala la recollida d’envasos a Girona, i en l’únic paràmetre que no supera el promig del país és en el paper i cartró. De totes maneres, l’Agència de Residus de Catalunya busca millorar la recollida orgànica, clau perquè augmenti la recollida selectiva neta i s’apropi a l’objectiu europeu d’arribar al 50% el 2020.

Francesc Canalias, director del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa SIGMA: “La matèria orgànica és el 40% dels residus que entren als contenidors. Si no ho separem correctament és difícil que arribem als objectius”.

Segons les dades presentades per l’Agència de Residus de Catalunya, Argelaguer torna a ser el poble que recicla millor a la Garrotxa, arribant al 60’65%. Són nou punts més que el 2016, i coincideix amb l’entrada en servei de la prova pilot amb contenidors tancats amb targeta.

x