L’alcalde d’Olot reclama els compromisos per a la variant d’Olot que no depenen del pressupost de la Generalitat

L’alcalde d’Olot espera que el Govern de la Generalitat sigui capaç de tirar endavant els pressupostos per poder iniciar les obres de la variant el 2019 i reclama el compliment de dos compromisos que res tenen a veure amb els pressupostos, la presentació de l’estudi informatiu de la variant de la Vall d’en Bas i les Preses i la reunió sobre el tram estatal a Madrid.


L’alcalde d’Olot pot entendre la dificultat d’aprovar els pressupostos de la Generalitat en un context excepcional com és el que viu la política catalana i és conscient que la no aprovació podria repercutir negativament en l’inici de les obres de la variant. Admet, però, que li costa molt més entendre perquè no s’ha presentat encara l’estudi informatiu de la variant de la Vall d’en Bas i les Preses, tot i que el Govern ha al·legat certes modificacions sol·litcitades per l’Agència Catalana de l’Aigua. Tampoc no entén i reclama la reunió a Madrid per consensuar el projecte, sobretot pel que fa al tram estatal de la variant d’Olot.

Josep Maria Corominas, alcalde d’Olot: “A mi, més que el pressupost, que és veritat que és una amenaça real, el que em preocupa és que ni des de l’administració central de l’Estat compleixen el que em van dir aquí de paraula, de fer la reunió i anar-ho a plantejar i complir amb els seus compromisos, ni en la part de les Preses-Vall d’en Bas es compleix el que va dir la conselleria. Quan van dir després de l’estiu jo entenia que al setembre o a l’octubre l’estudi informatiu estaria sobre la taula. Em van dir que hi havia uns canvis a  l’ACA. Hi ha retocs que s’han de fer i pot ser que es retardi una mica més. Jo continuo confiant en això i continuo reclamant el que jo vaig entendre perfectament i que es va dir públicament i que tots els garrotxins en són testimonis”.

Corominas espera l’estudi informatiu de la variant de les Preses i la Vall d’en Bas per pressionar el ministeri de Foment per a la variant d’Olot. També perquè comenci el debat que s’haurà de produir entre els actors implicats, les al·legacions que probablement es presentaran i el temps necessari per resoldre-les i presentar el traçat definitiu.

Deixa un comentari