Olot celebra el Dia Mundial de la Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria amb demostracions sobre reanimació cardíaca

Avui és el Dia Mundial de la Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria que es celebra sota el lema “Tots els ciutadans del món poden salvar una vida”. En motiu d’aquesta jornada, a Olot s’han organitzat tallers i demostracions per ensenyar a la població com actuar i iniciar les maniobres de reanimació cardíaca.


Saber identificar una mort sobtada cardíaca, saber com actuar i iniciar les maniobres de reanimació, així com també l’ús del desfibril·lador. És el que al llarg del dia d’avui el personal mèdic, infermer i tècnic d’emergències sanitàries de l’Hospital d’Olot, el SEM i el Transport Sanitari de Catalunya ensenyen al Firal d’Olot. La jornada es celebra el motiu del Dia Mundial de la Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria amb l’objectiu de conscienciar a la població sobre la necessitat d’actuar de manera ràpida en cas de presenciar una aturada cardíaca.

Imma Muñoz, cap d’unitat d’infermera del Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot: “Ensenyar el que és les maniobres de reanimació, que són molt simples, molt bàsiques i que tothom hauria de saber per poder salvar una vida”

Marc Mínguez, tècnic de TSC de l’Unitat medicalitzada de  l’Hospital d’Olot: “Potenciem sobretot què fer quan ens trobem una mort sobtada i quins són els primers passos, que són primordials per la supervivència d’aquesta persona”

Les maniobres de Ressuscitació Cardiopulmonar, iniciades de forma precoç, dupliquen el percentatge de supervivència i disminueixen el risc de patir seqüeles greus. A més la Província de Girona és un territori cardioprotegit, amb multitud de desfibril·ladors repartits per tot el territori.

Imma Muñoz, cap d’unitat d’infermera del Servei d’Urgències de l’Hospital d’Olot: “Només a Olot tenim 11 desfibril·ladors i val la pena saber-lo utilitzar. És un aparell molt simple i que el poden utilitzar els nens petits. Per tant no tenim excusa per, si més no, iniciar aquestes maniobres”

Enguany la jornada es celebra amb el lema ‘Tots els ciutadans del món poden salvar una vida’ i a Olot es celebra al Firal amb tallers i demostracions entre les nou del matí i les set del vespre.

 

x