Turisme Garrotxa valora positivament les dades d’ocupació a la comarca durant el cap de setmana llarg del 12 d’octubre

Bones dades d’ocupació a la comarca durant el cap de setmana llarg del 12 d’octubre a la garrotxa, que ha assolit el 95% d’ocupació, unes dades clarament superiors a les de l’any passat. Els turistes internacionals augmenten, mentre que els visitants d ela resta de l’estat espanyol baixen. Des de Turisme Garrotxa es demana, també, unes bones infraestructures per evitar les retencions viàries.


Bona ocupació a la comarca durant l’últim cap de setmana llarg del dotze d’octubre. Segons dades de Turisme Garrotxa, a la comarca hi va haver un 95% d’ocupació, unes dades millors de les que s’esperaven i clarament superiors a les de  l’any passat, d’un 80%,

Eduard Llorà, president Turisme Garrotxa.” El balança aquest any és molt positiu. En global tenim l’ocupació del 95% i quan ho comparem amb l’any passat és molt superior. L’any passat vam arribar al 80% però hem de recordar que l’any passat va ser un any molt atípic”.

I és que va ser atípic perquè l’any passat anava precedit de la tensió política viscuda uns dies abans.

Pel que fa a la procedència de visitants, per primer cop s’ha vist una tendència diferent. Per primera vegada el nombre de visitants de la resta de l’estat espanyol ha baixat clarament, respecte altres ponts del 12 d’octubre. En canvi, el turisme internacional s’eleva a cotes gairebé igual s que la de visitants catalans: un 37% i 42%, respectivament.

Eduard Llorà, president Turisme Garrotxa.”Nosaltres sempre estem buscant que ens vingui públic internacional. De fet és un dels principals objectius i reptes que tenim cada vegada més per intentar desestacionalitzar el turisme i aquest tipus de públic internacional ens ho permet”.

Pel que fa al tipus d’activitats que volen els turistes que visiten la nostra comarca, el 60% segueix preferint el senderisme, i poc a poc va augmentar l’ interès per visitar els diferents museus de la comarca.

Un dels temes que preocupen a Turisme Garrotxa són les retencions viàries als principals accessos a la ciutat, i demana solucions en matèria d’infraestructures.

Eduard Llorà, president Turisme Garrotxa:”Nosaltres aquí hem de dir que fins que no s’acabin de solucionar totes les infraestructures definitives de la comarca és molt difícil que hi anem tribant solucions”.

Llorà es mostra esperançat d’assolir bones xifres durant aquesta tardor.

Eduard Llorà, president Turisme Garrotxa:”Si que el que veiem és que la Garrotxa cada vegada més és una destinació més familiar per venir a passar el cap de setmana i a la tardor, nosaltres, sempre hem dit que no és una temporada baixa. per nosaltres és una temporada alta”.

Així, doncs tot a punt a la comarca per començar la temporada forta de turisme a la comarca.

 

x