La Vall d’en Bas tanca la trilogia “Les Dones de la Vall” amb la presentació del tercer i últim volum del documental

Aquest divendres a les 8 del vespre a Can Trona, La Vall tancarà la trilogia de documentals “Les Dones de la Vall”. Un documental que consta de 3 parts en les que els autors han reflectit en base a una sèrie d’entrevistes de fa 4 anys la realitat social, política i familiar de la dona al municipi. El tercer volum d’aquesta trilogia parla del paper de la dona en les decisions que afectaven el seu dia a dia en un moment en que el seu paper estava basat pràcticament  per l’entorn familiar.


 La Vall d’en Bas tanca la trilogia dedicada a les dones de la Vall. Serà divendres a Can trona a partir de les 8 del vespre quan s’hi estrenarà el 3 volum del documental. Hi seran presents les protagonistes d’un documental que va neixer fa 4 anys partint d’un projecte de recerca històrica del món de la dona. Els dos darrers volums van centrar-se en donar a conèixer la invisibilitat de la dona en el control total de la seva pròpia vida i també la visió del seu paper en el tema comunicacions. Aquest darrer volum es centra en l’apoderament i la pressa de decisions pròpies en un context en que el paper de la dona estava molt condicionat per l’entorn familiar.

Tània Ribas, Directora del Documental:”El que vaig veure jo amb les entrevistes era que eren molt interessants sobretot l’evolució  de les decisions d’aquestes dones, ja que per temes polítics, socials o culturals…les dones fa uns anys podien triar menys sobre la seva vida. Depenien molt del que deia la societat i la seva família i com cada vegada més amb l’evolució de la societat doncs ara tenen més possibilitats d’escollir la seva pròpia vida personal”.

Amb aquest tercer volum la Vall ha volgut posar de relleu l’evolució del paper tant important que ha tingut sempre el col.lectiu de la dona en l’entorn del municipi

Xevi Collell, Tècnic cultural i patrimoni de la Vall d’en Bas: “això és va poder realitzar a través d’una sèrie d’entrevistes a les dones de la Vall d’en Bas amb l’objectiu d’investigar una mica més sobre la vida a pagès, la vida tradicional en el context de mitjans segle XX i més enllà de la Vall d’en Bas”.

L’estrena serà aquest divendres a Can Trona però hi haurà altres possibilitats de veure’l. Des del mateix divendres el documental igual que les darreres parts estarà disponible a través de youtube al canal oficial de Can Trona a Youtube i també se’n faran dos passis el 6 de desembre en el marc de la Fira de Sant Nicolau a el Mallol.